Expertii Eurostat vin la Bucuresti la sfarsitul lunii mai

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 22:02
1482 citiri
Expertii Eurostat vin la Bucuresti la sfarsitul lunii mai

Expertii Eurostat vor veni, la sfarsitul lunii mai, la Bucuresti, pentru a discuta cu autoritatile romane despre deficitul bugetar de anul trecut, a anuntat secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina.

Vizita are loc in contextul in care Eurostat a anuntat ca are rezerve in privinta datelor facute publice de Romania referitoare la deficitului bugetar de anul trecut. Pentru a-si explica neincrederea, Eurostat a invocat printre cauze incertitudinea legata de impactul unor companii publice asupra deficitului.

Secretarul de stat Gheorghe Gherghina a subliniat ca astfel de vizite s-ar putea repeta lunar si a insistat asupra faptului ca Guvernul "a dat dovada de bunacredinta si o colaborare foarte buna cu Eurostat si ca nu a transmis date inexacte, fiind primul preocupat sa afle realitatea".

"Noi am avut mai multe runde, sunt vreo trei runde. Ultima runda nu a avut loc, pentru ca au aparut acele discrepante intre cifra stabilita de Institutul National de Statistica si Banca Nationala, pentru ca se refera la rezultatul financiar ce urma sa fie cuprins in deficitul bugetar, respectiv 0,4 Institutul National de Statistica si 0,2 Banca Nationala.

Nu a mai avut loc runda a treia, unde trebuia sa se lamureasca niste lucruri. Erau niste intrebari, de exemplu, de ce au mai aparut arierate la sanatate, de ce am capitalizat Fondul de Garantare, legat de IFN-uri, deci mai sunt niste raspunsuri. Au mai aparut niste lucruri de lamurit si vor fi lamurite la Bucuresti", a spus la randul sau, si ministrul Finantelor, citat de Incont.ro.

In ceea ce priveste data vizitei Eurostat, secretarul de stat Gheorghe Gherghina a aratat ca o prima vizita va avea loc la sfarsitul lunii mai.

"La sfarsitul lunii mai si este posibil sa vina apoi si pe la sfarsitul lunii iunie, si pe la sfarsitul lunii iulie", a spus Gherghina.

Eurostat a anuntat marti ca are rezerve in privinta calitatii datelor raportate de Romania referitoare la deficitului bugetar de anul trecut, calculat dupa standardele ESA95, invocand printre cauze incertitudinea legata de impactul unor companii publice asupra deficitului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#vizita Eurostat, #Eurostata date deficit, #Eurostat Romania , #Eurostat