Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania, tara cu cea mai mare inegalitate dintre bogati si saraci din UE

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 11:33
5846 citiri
Romania, tara cu cea mai mare inegalitate dintre bogati si saraci din UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania este de departe tara membra a Uniunii Europene cu cea mai mare inegalitate intre bogati si saraci. Asta in conditiile in care cei mai prosperi 20% dintre romani au venituri de peste sapte ori mai mari decat cei mai saraci 20% dintre locuitorii tarii, arata statisticile europene.

In clasamentul inegalitatii din UE, Romania este urmata de Bulgaria si Spania (raport de 6,8 intre veniturile celor mai bogati si veniturile celor mai saraci), Estonia, Grecia si Letonia (6,5), arata datele Eurostat, biroul de statistica al UE, citate de News.ro.

La polul opus, cea mai mica diferenta intre saraci di bogati este in Cehia (cu un raport de 3,5 intre veniturile bogatilor si veniturile saracilor), urmata de Finlanda (3,6), Slovenia (3,7), Olanda (3,8) si Belgia (3,8).

"Datele privind inegalitatea economica au devenit foarte importante pentru a estima saracia relativa, pentru ca distributia resurselor economice poate avea un raport direct cu dimensiunea si cu profunzimea fenomenului saraciei", se arata in raportul Eurostat.

Citeste si unde se afla Romania in topul celor mai sarace regiuni din UE - raport Eurostat

Documentele Eurostat arata ca Romania este tara in care inegalitatea dintre bogati si saraci a crescut cel mai puternic in ultimii ani, in special in perioada 2013-2014, de la o diferenta intre veniturile extremelor de 6 in 2010 la 6,2 in 2011, 6,3 in 2012, 6,6 in 2013 si 7,2 in 2014.

Datele Eurostat, colectate anul acesta, dar valabile pentru anul 2014 la nivelul ansamblului comunitar, arata ca, la nivelul Uniunii Europene, primii 20% dintre locuitori dupa venituri castiga de 5,2 ori mai mult decat cei mai saraci 20% dintre locuitori.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#inegalitate saraci bogati Romania , #Eurostat