Exporturi record pentru Romania in primele noua luni

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 14:57
2766 citiri
Exporturi record pentru Romania in primele noua luni

Nivelul exporturilor in primele noua luni ale anului in curs au crescut pana la un nivel record, deficitul comercial al Romaniei coborand cu 3,45%, fata de perioada similara din 2009, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica.

Desi exporturile au crescut cu aproape 25% anul acesta, importurile raman totusi ridicate, depasind exporturile, mai ales pe partea de produse agro-alimentare.

Comparativ cu luna septembrie 2009, exporturile au crescut cu 35,7% la valori exprimate in lei (35,0% la valori exprimate in euro), iar importurile au crescut cu 14,6% la valori exprimate in lei (14,0% la valori exprimate in euro). Fata de luna august 2010, exporturile din luna septembrie 2010 au crescut cu 26,7% la valori exprimate in lei (26,4% la valori exprimate in euro) iar importurile au crescut cu 7,8% la valori exprimate in lei (27,5% la valori exprimate in euro).

72,5% din exporturi merg catre statele Uniunii Europene. In topul produselor exportate, detasat conduc masinile si echipamentele de transport - 42,2% din totalul exporturilor.

Combustibili minerali si lubrifiantii au cumulat 5,6% din exporturi, produsele chimice si produse conexe - 5,8%, produsele agroalimentare, bauturile si tutunul tot 5,8%, iar materiile prime si materialele 6,8%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#exporturi record Romania, #export Romania Uniunea Europeana , #exporturi