Germania si legile europene pun probleme economiei romanesti - Stratfor

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 15:42
3313 citiri
Germania si legile europene pun probleme economiei romanesti - Stratfor
Foto:english.pravda.ru

Compania de informatii strategice Stratfor a publicat o analiza care ajunge la concluzia ca Germania, prin faptul ca lasa putin loc exporturilor romanesti, dar si reglementarile europene pun mari probleme dezvoltarii economice a Romaniei.

"40% din comertul Romaniei e cu Germania, Franta si Italia. Dar problema e la Germania. Si problema o constituie faptul ca o mare parte din exporturile Germaniei sunt din firme cu capital german care opereaza in Romania(...)Intr-un sistem in care principalul motor e un exportator(n.r. Germania) si exportatorul domina procsul si stabileste reguli, e dificil sa vezi cum poate Romania sa ia avantaj de cel mai mare avantaj al sau, o forta de munca bine calificata si pregatita sa lucreze pentru salarii mici", scrie George Friedman, presedintele Stratfor.

Referitor la reglementarile europene, Friedman considera ca acestea impiedica dezvoltarea economica a Romaniei la cote normale, din cauza ca sunt mult prea dure. In opinia sa, un afacerist roman care ar respecta cu strictete legile europene ar intra foarte repede in faliment, lucru pe care tarile dezvoltate nu le inteleg.

"Imaginati-va ca Germania ar fi avut reglementarile pe care le promoveaza azi in 1955. Ar mai fi fost posibil pentru ea sa se dezvolte in ceea ce este in 2010 ? (...) Poate Romanie e corupta, dar structura regulatorie pe care UE o impune unei economii in dezvoltare face ca evaziunea sa fie singura strategie rationala", mai spune Friedman.

In aceeasi analiza, Romania e considerata ca fiind nesigura si nu-si da seama ca e libera, responsabila pentru viitorul ei si capabila de a-l manageria, bazandu-se prea mult pe apartenenta la Uniunea Europeana si NATO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#probleme economie Romania, #Stratfor Romania , #exporturi