Se anunta vremuri grele pentru fermierii romani. Salvarea e in mainile chinezilor?

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 22:27
2745 citiri
Se anunta vremuri grele pentru fermierii romani. Salvarea e in mainile chinezilor?

"Reorientarea" profesionala i-ar putea scapa pe crescatorii romani de bovine de un faliment aproape sigur dupa eliminarea cotelor de lapte din 2015. Cresterea vacilor pentru export sau a vacilor pentru carne sunt doar doua solutii pentru agricultorii ce "risca" sa fie "zdrobiti" de concurenta germana.

Dupa eliminarea cotelor de lapte din 2015, se anunta vremuri grele pentru fermierii romani. Ei vor trebui sa faca fata "invaziei" celorlalti producatori europeni, in conditiile in care chiar autoritatile recunosc faptul ca agricultorii romani nu sunt pregatiti pentru asta.

"In 2015 cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania care o sa dispara de pe piata pentru ca ne invadeaza laptele din Germania. Ei sunt super performanti. Au 10 tone de lapte pe cap de vaca, romanul are maxim 3 tone de lapte pe cap de vaca si nu va avea niciodata performanta neamtului ca pret", a declarat pentru Business24 secretarul de stat la Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.

In aceste conditii, o destinatie de export si o noua orientare ar putea ajuta fermierii romani sa "supravietuiasca" invaziei germane.

Chinezii vor importa pentru urmatorii 7-10 ani vaci romanesti de rasa Baltata romaneasca, schimb ce le-ar putea duce fermierilor nostri venituri de pana la o jumatate de miliard de euro.

Aflati cati bani sunt dispusi chinezii sa plateasca pentru vacile romanesti si de ce este o afacere profitabila pentru romani in continuarea articolului Cum se echilibreaza industria laptelui din Romania sub influenta axei Berlin - Beijing pe Business24

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#vaci romanesti China, #bovine romanesti China, #afaceri bovine China , #exporturi