Andrea Schaechter, noul sef al misiunii FMI in Romania

Joi, 11 Iulie 2013, ora 22:53
1247 citiri
Andrea Schaechter, noul sef al misiunii FMI in Romania

Nemtoaica Andrea Schaechter va fi succesoarea lui Erik de Vrijer la sefia misiunii FMI in Romania, dupa mai bine de un an de la preluarea mandatului de catre acesta din urma de la Jeffrey Franks.

Ea se va ocupa de noul acord pe care Romania il va semna cu FMI.

Cu o experienta de circa 15 ani in cadrul institutiei, sefa urmatoarei misiuni a FMI in Romania este autoarea a numeroase articole pe tema finantelor publice, afaceri monetare si riscuri bancare, transmite agentia Mediafax.

In 1998, Andrea Schaechter a debutat in cadrul FMI ca economist pentru statul african Benin, iar intre 1999 si 2003 aceasta si-a desfasurat activitatea in departamentul pentru piata de capital si politici monetare, perioada in care a asigurat consiliere pe probleme monetare si de curs de schimb.

Noul reprezentant al FMI pentru Romania preia mandatul pe 1 iulie

Seful urmatoarei misiuni FMI in Romania, Andrea Schaechter, si-a inceput cariera la institutia internationala in 1998, ca economist pentru Benin, iar ulterior a lucrat in mai multe departamente ale Fondului, inclusiv cel pentru Europa.

Conform CV-ului transmis de FMI, intre 2004 si 2007, Schaechter a trecut la Departamentul pentru Europa, ca economist pentru Ucraina.

Incepand din 2004 si pana in 2007, Schaechter a fost economist pentru Ucraina, iar intre 2007 si 2009 ea a trecut la divizia pentru finante publice din cadrul Directoratului General pentru Afaceri Economice si Financiare al Comisiei Europene.

Dupa aceasta perioada, Andrea Schaechter a facut parte din Departamentul de Afaceri Fiscale al FMI, luand parte, printre altele, la realizarea publicatiei "Fiscal Monitor"

Schaechter a absolvit un masterat in economie la Universitatea Duisburg-Essen si are un doctorat, tot in economie, sustinut la Universitatea din Wurzburg.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Andrea Schaechter misiune FMI Romania, #Andrea Schaechter Fondul Monetar Romania, #sef misiune FMI inlocuit , #FMI