Basescu, la intalnirea cu FMI: This is a news alert! (Video)

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 18:13
2917 citiri
Basescu, la intalnirea cu FMI: This is a news alert! (Video)
foto: Antena 3

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit cu membrii delegatiei FMI, conduse de Jeffrey Franks, duminica seara, la Palatul Cotroceni.

Basescu i-a primit pe reprezentantii Fondului Monetar International, impreuna cu premierul Emil Boc si alti oficiali romani, la ora 18:00, la Cotroceni, pentru a discuta despre negocierile dintre Guvern si FMI.

La intrarea in sala in care delegatia straina si oficialii romani, condusi de Emil Boc, asteptau inceperea discutiilor, presedintele Traian Basescu a spus: "This is a news alert!" (Asta este stirea bomba a zilei), referindu-se la importanta acordata negocierilor cu FMI de catre presa, in special duminica seara.

Traian Basescu le-a multumit reprezentantilor FMI ca au venit la Cotroceni, in limba engleza, dupa care a declarat ca "acordul (cu FMI) ne permite sa semnam scrisoare de intentie chiar astazi, dar preferam sa venim cu noi clarificari".

Basescu a dorit astfel sa infirme zvonurile referitoare la o eventuala suspendare a acordului cu Fondul Monetar, din cauza unei intelegeri intre cele doua parti, referitoare la Ordonanta 50, catalogand aceste informatii drept "ridicole".

Seful statului sustine ca a dorit sa discute cu delegatia FMI, pentru ca guvernul roman a gasit noi solutii pentru micsorarea deficitului bugetar si ar vrea sa afle si parerea Fondului despre acestea, fara a fi vorba despre vreun impas in negocieri, asa cum se zvoneste.

La randul sau, Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, a precizat ca s-a intalnit sambata cu ministrii Finantelor si Muncii si ca au fost inregistrate progrese in procesul de negociere, care au generat auspicii favorabile pentru aceasta intalnire.

Inainte de aparitia lui Traian Basescu, Franks a schimbat cateva vorbe si cu premierul Emil Boc, care parea destul de relaxat si a dat din cap aprobator, de mai multe ori, la cele spuse de oficialul FMI.

Oficialul FMI a aratat ca stie si de gluma, cand presedintele Basescu a intrat in sala strigand "News alert!", marturisind ca, dupa cele relatate in presa, nici nu ar mai trebui sa fie in tara, la aceasta ora.

La intalnire sunt prezenti si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si ministrul Muncii, Ioan Botis, alaturi de premierul Emil Boc si alti oficiali romani.

Discutiile de la Palatul Cotroceni continua si la aceasta ora, in spatele usilor inchise.

Basescu si delegatia FMI, intalnire de urgenta la Cotroceni - vezi minut cu minut

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#traian basescu negocieri fmi, #basescu intalnire fmi, #basescu discutii franks, #basescu news alert , #FMI