Basescu: Rog Guvernul sa analizeze posibilitatea renegocierii acordului cu FMI. A fost o negociere proasta (Video)

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 19:32
1639 citiri
Basescu: Rog Guvernul sa analizeze posibilitatea renegocierii acordului cu FMI. A fost o negociere proasta (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele Traian Basescu considera ca negocierea dintre Guvern si Fondul Monetar International a fost una "de proasta calitate", care nu da sanse economiei romanesti, astfel ca roaga Guvernul sa ia in calcul posibilitatea de a renegocia obligatiile asumate, el punandu-si la dispozitie experienta.

"Sunt in posesia proiectului de scrisoare care a rezultat in urma negocierilor dintre Guvern si FMI. Am spus-o cred primul, nu o spusese nici Consiliul fiscal, este o negociere de proasta calitate, care nu da sanse de relansare economiei romanesti, este o negociere care ii va face pe cei care vor primi o bruma de bani sa piarda prin cresterile de preturi mult mai mult decat primesc.

Dar, mult mai grav, masurile la care Guvernul s-a angajat nu sunt bine definite, lasa loc la mult arbitrariu si vor fi o frana pentru cresterea economiei", a declarat vineri, seful statului, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Mai mult, Traian Basescu a rugat Guvernul sa renegocieze acordul cu FMI si si-a oferit experienta, in acest sens.

"Rog Guvernul sa analizeze posibilitatea de a renegocia obligatiile pe care si le-a asumat cu FMI si daca au nevoie de experienta mea, o pun la dispozitie", a spus presedintele.

Potrivit ultimelor negocieri ale Romaniei cu Fondul Monetar International, Guvernul va introduce o acciza de 7 eurocenti la litrul de carburant, fie benzina, fie motorina, banii astfel colectati urmand sa fie varsati intr-un fond special destinat investitiilor in infrastructura rutiera.

Totodata, Executivul va introduce plata impozitului pe proprietate pentru constructiile speciale exceptate pana in prezent, a anuntat premierul Victor Ponta, iar ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a confirmat ca nu s-au mai facut derogari, deci vor fi taxate retelele electrice, eoliene si hidrologice. Pentru piscina cu destinatie comericala va fi platit de asemenea un impozit.

M.M.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Basescu Guvern renegociere FMI, #basescu acord FMI , #FMI