Basescu spre delegatia FMI: Reformele structurale vor fi reluate dupa alegeri

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 11:52
2641 citiri
Basescu spre delegatia FMI: Reformele structurale vor fi reluate dupa alegeri
Foto: Digi24

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca isi doreste sa continue programul cu Fondul Monetar International, iar, dupa alegeri, se vor relua reformele structurale.

"Stim ca aveti cateva insatisfactii, sunt si eu in aceeasi situatie. Nu particip la alegeri, asa ca pot sa ma uit mai detasat la program decat ceilalti din tara. Imediat dupa alegeri, vom incepe reformele structurale", a spus seful statului, in timpul intalnirii cu delegatiile FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, la Palatul Cotroceni.

"Vreau sa pastram programul si sunt convins ca putem, dupa alegeri, sa ne realizam obiectivele. Vom lucra cu guvernul si Banca Mondiala sa fixam urmatoarele obiective", a precizat Basescu.

Liderul delegatiei FMI in Romania, Erik de Vrijer, a spus, la randul sau, ca este esential ca Romania sa faca pasul spre crestere economica.

Basescu si Ponta se intalnesc, miercuri, cu delegatia FMI

"Principala provocare este sa trecem de la austeritate si stabilitate macroeconimica la crestere economica si creare de locuri de munca. Este o lege a fizicii: daca nu faci nimic, nimic nu se va intampla", a comentat de Vrijer.

El a adaugat ca este important sa se gaseasca metode pentru ca programul cu FMI sa fie un succes, dar este mai important ca Romania sa gaseasca metode pentru a ajunge la crestere economica.

Delegatia FMI se afla in Romania de pe 6 noiembrie, intr-o vizita tehnica. O noua misiune, de evaluare de aceasta data, va avea loc fie la sfarsitul anului 2012 sau la inceputul anului viitor, dupa instaurarea noului guvern, in urma alegerilor parlamentare de pe 9 decembrie.

In prezent, Romania are un acord stand by de tip preventiv cu FMI, in valoare de 3,6 miliarde de euro, bani care pot fi retrasi doar in caz de urgenta. Acordul va lua sfarsit in martie 2013, iar atat premierul Victor Ponta, cat si presedintele au fost de acord ca Romania trebuie sa semneze un alt acord similar, dupa expirarea celui actual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Traian Basescu FMI reforme, #reforme structurale Romania, #misiune FMI Romania noiembrie , #FMI