Basescu: Vom discuta incheierea unui nou acord cu FMI (Video)

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 09:50
1890 citiri
Basescu: Vom discuta incheierea unui nou acord cu FMI (Video)
Foto: Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca la viitoarea misiune FMI in Romania, care va avea loc in octombrie, va trebui discutata posibilitatea incheierii unui nou acord cu Fondul.

"Ma uit spre vizita din octombrie, cand nu va fi o sarbatoare, ci o evaluare a dificultatilor pe care le intampinam. Propunerea mea catre dvs. este ca, cu ocazia vizitei din octombrie, sa ne uitam la viitorul acord intre Romania si FMI, sa vedem daca solutia corecta este extinderea actualului acord sau de a avea un acord de tip 'precautionary'. Acesta este mesajul meu care dumneavoastra si, in acelasi timp, cautam sa continuam impreuna reformele structurale si absorbtia fondurilor europene. Este necesara creerea spatiului fiscal necesar pentru absorbtia fondurilor", a declarat presedintele Traian Basescu, citat de Newsin.

De asemenea, presedintele a admis ca Romania are bariere birocratice care ingreuneaza procesul de absorbtie a fondurilor europene, dar ca tara noastra trebuie sa reevalueze in continuare costurile sociale. "Trebuie de asemenea sa ne uitam la costurile sociale, avem un deficit de 3,6 miliarde de euro, ceea ce este dramatic. trebuie sa reducem toate bugetele", a mai spus Traian Basescu citat de Newsin.

Discutia dintre seful statului si oficialii FMI s-a desfasurat, in continuare, cu usile inchise, jurnalistii fiind invitati sa paraseasca incaperea.

O delegatie a FMI condusa de Jeffrey Franks a fost primita luni la palatul Cotroceni, pentru discutii dupa remanierea Guvernului, produsa vineri.

Jeffrey Franks s-a intalnit, duminica, la sediul Ministerului Finantelor Publice, si cu noul ministru de resort, Gheorghe Ialomitianu. Dupa intrunire, seful misiunii FMI a declarat ca Romania are nevoie dramatica de investitii in infrastructura si a ridicat problema arieratelor. De asemenea, el a sustinut ca principalele taxe din Romania ar trebui mentinute anul viitor la valorile actuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#Basescu FMI, #basescu acord FMI, #prelungire acord FMI , #FMI
Comentarii