BNR: Datoria tarii, mai importanta decat datoria lui Berceanu

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 11:23
3778 citiri
BNR: Datoria tarii, mai importanta decat datoria lui Berceanu
Foto: Gandul

Dupa ce ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, joi, ca banii de la Fondul Monetar International ar trebui utilizati pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii, oficialii Bancii Centrale au tinut sa-i demonstreze ca este important ca banii sa intre in rezervele sale.

"Intra la BNR pentru ca asa este legea. Domnul Berceanu poate sa vrea orice, dar in tara asa sunt niste legi, in lumea asta sunt niste legi. FMI-ul are si el legea lui. Pentru prima data in istoria lui, a dat trei transe pentru acoperirea deficitului bugetar", a declarat pentru Ziare.com, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

De altfel, aceasta este chiar una dintre regulile Fondului Monetar International: banii din imprumuturi trebuie sa intre direct in rezervele bancii centrale a tarii respective, nu sa se duca la bugetul de stat.

Joi, Radu Berceanu declarase ca refacerea infrastructurii din zona calamitata din Suceava este o prioritate, iar una dintre sursele de finantare ar putea fi chiar Fondul Monetar International, insa este nevoie de acordul institutiei pentru a folosi banii in acest mod.

"Suntem ca un bolnav de diabet care are bomboanele pe masa si borcanul de dulceata in camara, dar nu poate sa le manance pentru ca moare", spusese Berceanu.

Totusi, in viziunea BNR, datoria tarii este cel mai important lucru in acest moment.

"In primul rand, datoria tarii, pe care o plateste BNR din rezerve, este mai importanta decat datoria domnului Berceanu", a incheiat Vasilescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#acord FMI, #Adrian Vasilescu BNR, #datorie externa romania , #FMI
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5