Boardul FMI discuta imprumutul pentru Romania miercuri

Luni, 28 Iunie 2010, ora 15:30
676 citiri
Boardul FMI discuta imprumutul pentru Romania miercuri

Boardul Fondului Monetar International urmeaza sa se intruneasca miercuri, 30 iunie, pentru a lua in discutie eliberarea urmatoarei transe din acordul de imprumut, in valoare de 850 de milioane de euro.

Informatia a fost transmisa de catre agentia Bloomberg, dar reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, afirma ca data respectiva nu este sigura.

"Exista posibilitatea ca boardul FMI sa discute miercuri raportul despre Romania, dar este numai o posibilitate, pentru ca exista niste reguli care stabilesc modul in care trebuie sa circule documentele in cadrul Fondului Monetar International.

Pentru a putea prinde reuniunea de miercuri a board-ului, unde avem rezervata o pozitie, trebuie ca toate aceste cerinte sa fie respectate, ceea ce va fi foarte complicat, dar vom incerca sa facem tot ceea ce este posibil", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, pentru Agerpres.

Boardul FMI urma sa ia in discutie astazi (luni, 28 iunie) acordarea transei, dar institutia financiara a decis sa amane intalnirea, in urma anuntului Guvernului de crestere a taxei pe valoarea adaugata cu 5 puncte procentuale, horarire fortata de decizia Curtii Constitutionale (CCR) de a declara nelegal actul normativ prin care pensiile urmau sa fie reduse cu 15%.

Vineri, dupa decizia Curtii, FMI a anutat amanarea, pe termen nedeterminat, a unei reuniuni ce ar fi urmat sa fie consacrata luni deblocarii unei noi transe de imprumut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#imprumut fmi romania, #intrunire consiliu FMI Romania , #FMI