Ziare.com

Cand se va discuta noul acord cu Romania in Consiliul Director al FMI

de Constantin Pescaru
Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 17:40

   

Cand se va discuta noul acord cu Romania in Consiliul Director al FMI
Consiliul Director al Fondului Monetar International (FMI) va discuta despre noul acord de tip stand-by cu Romania pe 27 septembrie.

Informatia a fost publicata pe site-ul institutiei.

Noua intelegere va fi tot de tip preventiv, pe o perioada de 24 luni si va avea o valoare de patru miliarde euro, acordata in mod egal de FMI si Comisia Europeana.

Guvernul roman a trimis scrisoarea de intentie catre institutie pe 12 septembrie, iar premierul Victor Ponta a prezentat, marti, Parlamentului ideile principale din document.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ponta, despre noul acord cu FMI: Imi doresc sa fie ultimul

Prim-ministrul a sustinut ca in acord nu exista nicio intentie de crestere a fiscalitatii, fiind pastrata cota unica de 16%.

Referitor la obligarea persoanelor care obtin venituri din chirii sa plateasca in plus la asigurarile de sanatate, premierul a precizat ca suma este limitata la cinci salarii medii, ca masura va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2014 si ca va compensa contributiile de asigurari de sanatate acordate pensionarilor.

Ponta a mai afirmat ca acordul mai prevede majorarea ajutoarelor de stat, in 2014, de la trei miliarde la opt miliarde de lei.

Victor Ponta prezinta in Parlament noul acord cu FMI

De asemenea, noul acord prevede continuarea privatizarilor, printre care se numara 15% din Compania Energetica Oltenia si 10% din Hidroelectrica.

Premierul a insistat ca acordul nu prevede obligatia pentru Romania de a impozita persoanele fizice autorizate sau drepturile de autor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 96 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor