Delegatia FMI incepe marti cea de-a saptea misiune de evaluare in Romania

Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 13:11
1159 citiri
Delegatia FMI incepe marti cea de-a saptea misiune de evaluare in Romania

O misiune a Fondului Monetarul Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, se va afla la Bucuresti, in perioada 25 ianuarie - 8 februarie 2011, pentru a saptea evaluare din cadrul Acordului Stand-By. Vizita misiunii FMI va avea loc impreuna cu cele ale Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Jeffrey Franks va avea luni o serie de intalniri pregatitoare la Bucuresti.

Misiunea finantatorilor internationali va avea doua obiective principale, si anume va realiza cea de-a saptea evaluare a indeplinirii de catre Romania a conditionalitatilor din cadrul Acordului Stand-By si "va initia negocieri referitoare la un posibil aranjament viitor. In afara intalnirilor cu autoritatile, membrii misiunii FMI se vor intalni cu reprezentantii partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor de afaceri, bancilor si organizatiilor societatii civile", informa un comunicat primit saptamana trecuta de la Biroul din Bucuresti al FMI.

"In urma vizitei, misiunea va prezenta concluziile sale Consiliului Director al FMI. Dupa aprobarea celui de-al saptelea Raport de revizuire a Acordului de catre boardul FMI, va fi eliberata, in circa doua zile lucratoare, cea de-a opta transa, in valoare de 874 milioane DST sau de circa un miliard de euro, din cadrul imprumutului de 13,15 miliarde de euro, acordat de FMI Romaniei pe 4 mai 2009", se arata in comunicatul semnat de seful Biroului FMI de la Bucuresti, Tonny Lybek.

Pe langa evaluarea performantelor economice recente obtinute de Romania, misiunea Fondului va discuta cu autoritatile romane si obiectivele economice pentru perioada ramasa din actualul Acord Stand-By.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#FMI vizita Romania, #delegatie FMI misiune Romania , #FMI