FMI a aprobat transa de imprumut pentru Romania - vezi cand vin banii

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 20:02
2394 citiri
FMI a aprobat transa de imprumut pentru Romania - vezi cand vin banii

Boardul FMI a aprobat, vineri, eliberarea celei de-a saptea transe, de aproximativ 900 de milioane de euro, din imprumutul acordat Romaniei.

"Cu putin timp in urma consiliul director a aprobat a saptea transa. Mesajul principal a fost unul de sustinere si de felicitare a eforturilor pe care le-a facut poporul roman pana acum. Am avut o discutie formala despre posibilitatea unui nou acord. Discutiile vor incepe la Bucuresti la sfarsitul lunii ianuarie, cand o misiune a FMI va veni la Bucuresti si discutiile de atunci vor conduce ca in urmatoarele luni acest acord sa fie finalizat.

Acest acord va atrage si un acord cu UE. Suma va fi stabilita la Bucuresti, nu are cum sa fie stabilita acum", a declarat Mihai Tanasescu, reprezentatul Romaniei la Fondul Monetar International, la Realitatea TV, mentionand ca un nou acord nu inseamna un nou imprumut in cazul Romaniei.

Transa va fi eliberata in circa 48 de ore, iar banii se vor duce in visteria Bancii Nationale a Romanei.

Preconditiile pentru ca FMI sa discute acordarea transei de acum au fost ca legea pensiilor, cea a salarizarii unitare, legea bugetului de stat si cea a asigurarilor sociale sa fie adoptate, iar autoritatile de la Bucuresti si-au facut tema.

Romania si-a indeplinit inclusiv tinta de deficit bugetar, care este se pare sub cifra negociata cu FMI, de 6,8%, ceea ce a facut ca autoritatile sa fie optimiste cu privire la primirea acestui imprumut.

Tara noastra urmeaza sa mai primeasca de la FMI in 2011 inca o transa, respectiv cea de-a opta, in valoare de 874 milioane DST.

Tanasescu, FMI: Romania s-ar mai putea imprumuta 3,6 - 3,7 miliarde de euro

Mai devreme, vineri, Tanasescu a precizat ca Romania ar putea sa se mai imprumute de la FMI inca 3,6 - 3,7 miliarde de euro.

Romania a incasat, pana in prezent, peste 11 miliarde de euro de la FMI, din totalul de 13 miliarde de euro, si intentioneaza sa incheie un acord de tip preventiv dupa incheierea actualului acord stand-by.

Intentia, exprimata miercuri, la sedinta de Guvern, de presedintele Traian Basescu, a devenit joi pozitia oficiala atat a Bancii Centrale, cat si a Presedintiei si Guvernului.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#FMI bani Romania, #transa imprumut FMI , #FMI
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
Presedintele Basescu si premierul Boc ar trebui declarati eroi nationali!
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5