FMI, dupa intalnirea cu PSD: Trebuie sa urmarim situatia politica din Romania (Video)

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 11:25
3678 citiri
FMI, dupa intalnirea cu PSD: Trebuie sa urmarim situatia politica din Romania (Video)
Foto: Realitatea TV

Delegatia FMI s-a intalnit joi dimineata cu reprezentantii PSD, spunand ca trebuie sa auda toate punctele de vedere. Dupa discutiile cu social-democratii, Jeffrey Franks a declarat ca Romania are nevoie de stabilitate.

"Este important pentru noi sa auzim punctele de vedere de la toate partile implicate. Este evident ca trebuie sa urmarim situatia politica din Romania indiferent cine e la putere. Trebuie sa avem stabilitate", a spus seful delegatiei FMI dupa intalnirea de la sediul PSD.

Franks a afirmat ca trebuie gasite solutii pentru a controla deficitul bugetar, dar a precizat ca FMI estimeaza rezultate pozitive in 2011 si se asteapta ca Romania sa iasa din recesiune.

La randul sau, liderul social-democrat Victor Ponta a dat asigurari delegatiie ca partidul sau este de acord cu noul acord atata timp cat nu e vorba de alte sume imprumutate.

"Suntem de acord cu un nou acord cu doua conditii. Sa nu mai imprumutam bani sa indatoram generatiile urmatoare si sa fie unul preventiv prin care sa avem un audit intern. (...) Au fost trei chestiuni pe care le-am ridicat. Sprijinul nostru pentru ridicarea salariului minim si reducerea contributiilor sociale. Raspunsul a fost ca se fac calcule. Nu a fost pozitiv sau negativ", a declarat Ponta.

De asemenea, presedintele PSD i-a transmis lui Jeffrey Franks ca dezbaterile pe marginea bugetului de stat nu vor incepe inainte de schimbarea Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. "A fost corect sa anuntam ca o dezbatere a bugetului nu se poate face decat prin deblocarea relatiei dintre putere si opozitie in Camera Deputatilor", a adaugat el.

De asemenea, Victor Ponta le-a atras atentia celor de la FMI ca Guvernul prezinta date eronate despre cresterea economica, deficit si inflatie, care induc in eroare institutiile si opinia publica.

In debutul discutiilor, presedintele PSD a transmis delegatiei FMI ca rezultatele la motiunea de cenzura nu au fost cele asteptate si si-a exprimat speranta ca, in viitor, sindicalistii si opozitia sa reuseasca sa organizeze un miting mai bine.

La discutiile cu delegatia FMI a mai participat din partea PSD si presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, secretarul general, Liviu Dragnea, si vicepresedintele Constantin Nita. Din partea FMI a fost prezent si Mihai Tanasescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#FMI PSD, #Victor Ponta FMI, #PSD acord FMI , #FMI
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Jeffrey Franks a avut prilejul sa constate live cum ramasitele ultimilor dinozauri comunisti mai misca inca . Si fac prapad cu mentalitatea lor .
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
..."rezultatele la motiunea de cenzura nu au fost cele asteptate si si-a exprimat speranta ca, in viitor, sindicalistii si opozitia sa reuseasca sa organizeze un miting mai bine". Adica, cu un fel de mineriada daca se poate ca asta este eticheta voastra.