FMI: Este bine ca nu ne-am intalnit cu Basescu, inseamna ca nu au fost probleme

Miercuri, 04 August 2010, ora 15:04
962 citiri
FMI: Este bine ca nu ne-am intalnit cu Basescu, inseamna ca nu au fost probleme

Jeffery Franks, seful delegatiei FMI in Romania, a declarat miercuri, inainte de a parasi tara, ca este bine ca nu a fost nevoie sa se intalneasca si cu presedintele Traian Basescu, pentru ca inseamna ca nu au fost modificari majore in acord sau probleme care sa fie discutate cu seful statului.

"In aceasta vizita nu ne-am intalnit. De fapt, este bine faptul ca nu ne-am intalnit pentru ca acest lucru inseamna ca nu au fost mari probleme, pe care sa le discutam.

Cred ca este o veste buna ca presedintele nu a solicitat o intalnire cu noi. Acest lucru s-a datorat faptului ca nu au fost modificari majore in program", a spus Franks, pentru Mediafax.

FMI explica de ce ar avea nevoie Romania de un nou acord desi nu are nevoie de bani

Pe parcursul vizitei misunii de evaluare a acordului, Franks s-a intalnit cu mai multi ministri si cu premierul Emil Boc, dar si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, bancheri, oameni de afaceri si reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor.

Franks a laudat Guvernul si "determinarea de a lua masuri dure", insa a subliniat si ca inca exista multe probleme.

FMI: Nu scadeti taxele, privatizati companiile cu datorii

Totusi, oficialul FMI a dat de inteles ca transa a sasea din imprumut va fi deblocata fara probleme. Si banii de la Comisia Europeana vor fi primiti fara probleme, anuntul fiind deja facut de seful misiunii CE in Romania.

FMI pleaca din Romania: Vezi laudele si criticile la adresa Guvernului

Pana in prezent, Romania a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE si 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Jeffery Franks FMI Basescu, #Traian Basescu FMI intalnire, #imprumut FMI Romania Basescu , #FMI