FMI ne reproseaza ca am desfiintat impozitul minim fara sa-l consultam

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 12:32
2137 citiri
FMI ne reproseaza ca am desfiintat impozitul minim fara sa-l consultam
Foto: Reuters

Reprezentantii FMI au reprosat coalitiei de guvernare ca Guvernul a desfiintat impozitul minim pentru firme fara sa se consulte inainte cu ei. Deputatul UDMR Petru Lakatos, care a participat la sedinta de coalitie, a precizat ca Guvernul a prezentat date frumoase cu privire la impactul impozitului asupra bugetului de stat.

"Ei ne-au reprosat ca am desfiintat, fara consultare, impozitul minim. Daca ei au spus ca, la vremea respectiva, impozitul minim nu a fost inventia lor, ci a venit Pogea si sa nu-i condamnam pe ei, atunci, sa ma ierte Cel de Sus, putem sa-l eliminam, cu atat mai mult cu cat, la vremea respectiva, lor li s-au prezentat date frumoase cu privire la impactul asupra bugetului de stat, ca ce venituri frumoase din impozitul minim s-au obtinut. Dar au uitat sa prezinte situatia per ansamblu, pe bugetul general consolidat, vezi fondul de somaj, fondul de sanatate si altele", a declarat Petru Lakatos pentru Agerpres, potrivit Capital.

Lakatos a adaugat ca reprezentantii FMI au subliniat inca o data necesitatea ca Guvernul sa se incadreze in fondul de salarii bugetare de 39 de miliarde de lei. Totusi, la sedinta nu s-a discutat despre Legea unitara a salarizarii.

Coalitia de guvernare nu a discutat nici despre a doua rectificare bugetara pentru anul 2010, Lakatos precizand totusi ca "e clar" ca trebuie operata o noua rectificare de buget.

"Despre evidente nu are rost sa discuti cu FMI-ul, e clara treaba si va explic de ce. Sunt ministri care uita ca o regrupare in cadrul bugetului este tot o rectificare a bugetului. La ora actuala, la Comisia de buget (din Camera Deputatilor - n.r.) sunt trei initiative legislative ale Guvernului, care n-au putut fi discutate, pentru ca s-au prezentat ca ordonante sau initiative legislative si s-a ajuns la concluzia ca implica modificarea bugetului si trebuie discutate in comun cu comisia similara de la Senat si trebuie discutate tot in comun in cele doua Camere", a explicat Petru Lakatos.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#FMI impozit minim, #FMI salarii bugetari , #FMI