Ziare.com

FMI: Redresarea economica lenta nu permite reducerea substantiala a somajului

Luni, 29 Martie 2010, ora 19:06

   

FMI: Redresarea economica lenta nu permite reducerea substantiala a somajului
Redresarea economiei europene dupa criza economica ar urma sa fie lenta, revenirea sectorului financiar nefiind suficienta pentru scaderea semnificativa a somajului, a declarat luni la Varsovia, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

"Europa a rezistat mai degraba bine crizei, deoarece economiile mai putin flexibile scad mai putin rapid. Dar din cauza acestei lipse de flexibilitate redresarea va dura mai mult timp si va induce Europei o crestere economica reala de circa 1-1,5%, poate un pic mai mult, ceea ce nu este suficient", a spus Strauss-Kahn.

"O crestere mai putin pronuntata in Europa va fi acompaniata de un somaj ridicat. Aud multi oameni spunand ca criza s-a terminat. Cred ca se inseala. Criza financiara este probabil depasita. Dar consecintele sociale ale acesteia vor dura mai multa vreme. Si cata vreme somajul nu scade (...) nu putem spune ca s-a terminat criza", a adaugat seful FMI.

Rata somajului in Uniunea Europeana a stagnat in ianuarie la 9,5%, numarul somerilor ajungand la 22,9 milioane, potrivit datelor Eurostat.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Strauss-Kahn se afla intr-o vizita de o zi in Polonia, iar marti va veni la Bucuresti, unde va vorbi in fata studentilor de la Academia de Studii Economice (ASE), apoi se va intalni cu o serie de oficiali romani.

Sursa: rNews

Articol citit de 548 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor