Ziare.com

FMI se intoarce in inspectie, in Romania

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 07:46

   

FMI se intoarce in inspectie, in Romania
O misiune a Fondului Monetar International (FMI) va veni in Romania pentru a doua evaluare a acordului stand-by la sfarsitul lunii octombrie sau inceputul lui noiembrie.

Reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, a declarat ca raportul privind prima evaluare a acordului stand-by cu Romania va fi discutat de Consiliul Executiv al FMI cel mai probabil in a doua parte a lunii septembrie, informeaza Ziarul financiar.

Delegatia FMI a venit si la sfarsitul lunii iulie, la Bucuresti, pentru prima evaluare a acordului stand-by. Delegatia condusa de Jeffrey Franks a evaluat modul in care tara noastra a indeplinit angajamentele asumate prin acordul de imprumut semnat in luna martie.

Reprezentantii FMI au apreciat in august drept pozitive actiunile de pana la acea data si au ajuns la un acord cu autoritatile romane asupra masurilor necesare in perioada urmatoare.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Romania a incheiat un acord stand-by cu FMI pe doi ani, de 12,95 miliarde de euro. Pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD este de 19,95 miliarde de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 502 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor