Franks: FMI nu a impus nicio reducere a concediului maternal

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 15:02
1208 citiri
Franks: FMI nu a impus nicio reducere a concediului maternal
Foto: adevarul.ro

Fondul Monetar International nu a impus nicio reducere a concediului maternal ca si conditie pentru programul curent de finantare acordata Romaniei, decizia asupra modului in care sunt reformate cheltuielile fiind una suverana, afirma seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, in raspunsul formulat la scrisoarea primita din partea mai multor ONG-uri si comunitati online.

Prin aceasta scrisoare s-a facut un apel de reconsiderare a pozitiei cu privire la relatia dintre institutia pe care Jeffrey Franks o reprezinta in Romania si masurile vehiculate la momentul respectiv de Guvernul roman cu privire la concediul maternal.

Jeffrey Franks reitereaza in scrisoarea sa de raspuns faptul ca Romania trece printr-o grava criza economica, ceea ce a fortat Guvernul sa adopte masuri dificile cu privire la venituri si sa faca reduceri drastice de cheltuieli.

"Noi, Fondul Monetar International, am ajutat in realizarea unei atenuari a efectelor acestei crize oferind sprijin financiar tarii si consiliere Guvernului pentru a imbunatati eficienta operatiunilor pe care le desfasoara. Ca parte din dorinta de a genera o eficienta si mai mare, Guvernul si-a revizuit programul de cheltuieli.

Din pacate, multe dintre aceste masuri sunt ineficiente - aloca resurse unor familii mai bine pozitionate financiar, in acelasi timp neoferind destul ajutor unor familii foarte nevoiase. Sprijinim in mod ferm eforturile Guvernului de a imbunatati modul in care este acordata asistenta sociala pentru ca aceste inechitati sa fie luate in considerare", afirma Franks.

Acesta subliniaza ca decizia autoritatilor romane de a revizui reglementarile referitoare la concediul maternal au fost luate in acest context.

Reprezentantul FMI in Romania afirma ca este cunoscuta problema numarului limitat de crese, lucru ce face dificila acordarea de asistenta copiilor intre 1-3 ani. In alte tari, spune acesta, astfel de lipsuri au fost abordate ca ocazii pentru diverse afaceri, permitand unor mame sa ia in grija si copiii altora, beneficiind de supervizare si posibil ajutor din partea Guvernului.

"Initiativele de a imbunatati optiunile pentru asistenta acordata copiilor (precum infiintarea unor "cooperative" de ingrijire a copiilor) de catre organizatii non-guvernamentale, cum este si a dumneavoastra, reprezinta un pas important catre imbunatatirea situatiei mamelor din Romania", subliniaza Jeffrey Franks.

El reitereaza faptul ca FMI acorda o mare importanta dialogului cu reprezentantii societatii civile din Romania si ca "am fi bucurosi sa avem in continuare un schimb de opinii cu dumneavoastra asupra acestui subiect sau a altora".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Jeffrey Franks FMI, #reducere concediu maternal , #FMI
Comentarii