Grecia este laudata de FMI, UE si BCE si va primi o noua transa a imprumutului

Vineri, 06 August 2010, ora 17:37
1479 citiri
Grecia este laudata de FMI, UE si BCE si va primi o noua transa a imprumutului
Foto: AFP

Efortul Greciei de a pune in practica masurile de austeritate nepopulare e laudat de reprezentantii trimisi la Atena de FMI, UE si Banca Centrala Europeana.

La prima analiza a pregreselor facute in criza datoriilor, institutiile financiare internationale au aplaudat Grecia pentru "implementarea viguroasa a programului fiscal", toate criteriile de performanta fiind indeplinite inca de la sfarsitul lunii iunie, potrivit Daily Telegraph.

Intr-o declaratie comuna, FMI, UE si BCE au anuntat ca Grecia se califica pentru primirea unei transe de noua miliarde de euro. Aceasta este o parte a pachetului de salvare in valoare de 110 miliarde de euro care urmeaza sa fie platit in momentul in care guvernul de la Atena va atinge tintele propuse.

Grecia a reusit pana acum sa isi reduca cu 45% deficitul in urma unor majorari de taxe si reduceri de salarii care au declansat greve si proteste in toata tara.

Raportul institutiilor financiare internationale arata, totusi, ca exista in continuare riscuri si dificultati, printre acestea aflandu-se si cheltuielile guvernamentale excesive.

De asemenea, in concluziile vizitei de la Atena se mai spune si ca e nevoie de progres in lupta bogatii care nu isi platesc taxele. Printre capitolele la care Grecia a fost laudata se afla reformele structurale, despre care FMI, UE si BCE spun ca sunt chiar inaintea calendarului.

Guvernul de la Atena trebuie sa isi reduca deficitul de la 13,6% la mai putin de 3% pana in 2014 si sa isi reduca datoria pana in 2013. in 2009, datoria nationala a Greciei era de 115% din PIB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
#Grecia FMI, #Grecia imprumut FMI UE, #Grecia reforme economice, #Grecia datorii , #FMI
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Mdea .... deci riscam sa ramanem in urma Greciei ....
Poza veni-vidi-ciuciu
veni-vidi-ciuciu
rank 5