Guvernul a aprobat semnarea scrisorii suplimentare de intentie cu FMI

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 14:53
2532 citiri
Guvernul a aprobat semnarea scrisorii suplimentare de intentie cu FMI
Foto: Realitatea TV

Guvernul a aprobat semnarea scrisorii suplimentare de intentie cu Fondul Monetar International, a declarat ministrului Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, dupa sedinta de Guvern de miercuri.

"Astazi (n.r. miercuri) s-a aprobat semnarea scrisorii suplimentare de intentie cu Fondul Monetar International. Sunt si doua conditii legate de arierate, care se ridica la 1,95 miliarde, si de aprobarea Legii pensiilor. Am platit un miliard si urmeaza ca Ministerul Sanatatii si Ministerul Finantelor sa rezolve diferenta. Avem banii sa platim", a afirmat Gheorghe Ialomitianu.

Nu luam in considerare cresterea sau reducerea taxelor si impozitelor

Noul ministru de Finante a mai spus ca in acest moment, niciuna din variantele de lucru cu privire la bugetul pe anul viitor nu ia in calcul cresterea sau reducerea taxelor sau impozitelor.

"Nu exista nicio varianta de lucru privind reducerea sau cresterea taxelor sau impozitelor, lucram pe ce avem in vigoare, cota unica de 16% si TVA de 24%", a declarat Ialomitianu intr-o scurta conferinta de presa.

In ceea ce priveste Ordonanta 58 privint veniturile din drepturile de autor, acesta a declarat ca a fost discutata in sedinta de guvern de miercuri si ca, printre altele, a ramas valabil articolul care da posibilitatea organelor fiscale sa reconsidere anumite activitati independente ca dependente si sa le impoziteze in consecinta.

"Daca sunt indeplinite conditiile respective, organele fiscale vor proceda la impozitarea dupa regulile veniturilor din salariu", a punctat ministrul, precizand si ca cei care obtin venituri din drepturi de autor vor beneficia de o deducere de 25% din cota forfetara.

Intrebat de jurnalisti de unde se va face rost de bani pentru acoperirea deficitului bugetului de pensii, legat de care presedintele Traian Basescu si-a exprimat ingrijorarea la intalnirea cu Jeffrey Franks, ministrul de Finante a declarat ca bugetul de stat si celelalte bugete pe 2011 vor fi elaborate in baza legilor fiscale in vigoare, urmand sa se aprobe transferul sumele necesare de la bugetul de stat catre bugetele de asigurari sociale.

In plus, Ministerul de Finante va trebui sa ia masurile necesare pentru imbunatatirea colectarii veniturilor si reducerii evaziunii fiscale, solicitare exprimata explicit de premierul Emil Boc la inceperea sedintei de guvern de miercuri.

In ceea ce priveste proiectul de act normativ privind dublarea contributiilor la asigurarile sociale in 2011, proiect aflat in dezbatere publica pe siteul Ministerului Finantelor, noul ministru a declarat ca acesta nu este asumat de minister, el fiind rezultatul unor grupuri de lucru la care lucreaza inclusiv specialisti din minister, dar si din alte institutii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Gheorghe Ialomitianu, #crestere taxe impozite, #deficit bugetar pensii , #FMI