Guvernul se intalneste joi cu reprezentantii FMI, BM si CE - concluzii finale

Joi, 12 Iunie 2014, ora 07:41
1681 citiri
Guvernul se intalneste joi cu reprezentantii FMI, BM si CE - concluzii finale

Reprezentantii Guvernului vor avea joi o intalnire finala, de concluzii, cu delegatia FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene prezenta in Romania, obiectivul principal ramanand acela al relaxarii fiscale in privinta impozitarii muncii, dupa cum a anuntat premierul Victor Ponta.

"Ne apropiem de finalul discutiilor cu partenerii nostri internationali, Comisia Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala. Joi vom avea o intalnire finala, in care tragem niste concluzii. Important este ca obiectivul principal, o relaxare fiscala in ceea ce priveste impozitarea muncii, sa fie atins intr-o perioada de timp rezonabila", a afirmat miercuri prim-ministrul.

Ponta si-a exprimat speranta ca reprezentantii Opozitiei sa nu-si fi schimbat parerea, in special liberalii, si sa sustina Guvernul in efortul pe care-l face de relaxare fiscala, tinand cont de datele foarte bune privind cresterea economica, reducerea deficitului, a cheltuielilor bugetare de la inceputul anului.

Liderii PNL-PDL au desfiintat masurile fiscale ale Guvernului, la intalnirea cu FMI - ce spune Ponta

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat insa miercuri, dupa intalnirea pe care democrat-liberalii si liberalii au avut-o cu delegatia comuna a FMI, BM si CE, ca PDL si PNL solicita suspendarea liberalizarii pretului la gaze.

De asemenea, democrat-liberalii cer sistarea vanzarilor de actiuni detinute de stat la companiile energetice.

Executivul nu a pregatit masura reducerii CAS cu 5 puncte procentuale pe care liberalii au propus-o si are o abordare tintita pe masuri electorale fara un "concept de guvernare", a completat presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis.

El a precizat ca unul dintre punctele importante discutate cu reprezentantii institutiilor financiare a fost modul in care Guvernul vine "cu tot felul de masuri, ba una de stanga, ba una de dreapta", adaugand ca din partea Executivului nu exista "concept de guvernare".

Delegatia comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti din 2 iunie pentru a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, misiunea urmand sa se incheie pe 16 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#intalnire Guvern FMI, #guvern FMI Banca Mondiala , #FMI