Guvernul va finaliza in zece zile scrisoarea de intentie pe care o va trimite FMI

Luni, 23 Martie 2009, ora 21:30
542 citiri
Guvernul va finaliza in zece zile scrisoarea de intentie pe care o va trimite FMI

Reprezentantii Guvernului au discutat luni cu delegatia FMI principiile scrisorii de intentie pe care autoritatile de la Bucuresti o vor trimite Fondului, documentul urmand sa fie definitivat in urmatoarele zece zile.

Principiile care vor fi cuprinse in scrisoare vor viza problematica fiscala, cea a fondurilor structurale si segmentul financiar-bancar. Documentul va fi aprobat in Guvern si va fi inaintat Parlamentului, au anuntat, luni, surse oficiale.

La discutiile de luni de la Palatul Victoria au participat, din partea Fondului Monetar International, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria, Juan Jose Fernandez Ansola, si Jeffrey Franks - conducatorul misiunii FMI care se afla la Bucuresti.

Scrisoarea de intentie pentru un eventual acord si memorandumul de politici economice la care se angajeaza Romania sunt negociate "punct cu punct" de autoritatile romane si de FMI, insa ulterior documentele sunt redactate de specialistii Fondului si semnate de partea romana, preciza, pe 11 martie, consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru.

"Conditiile unui acord sunt negociate, punct cu punct, de autoritatile romane si de reprezentantii FMI. Negocierile se finalizeaza cu scrisoarea de intentie si memorandumul de politici economice, care sunt semnate de catre autoritatile romane. De altfel, aceasta este procedura standard, aplicata de FMI in toate negocierile similare cu alte state", a explicat Croitoru.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI) se afla in Romania in perioada 11-25 martie, pentru a discuta despre un posibil program, "parte a unui pachet multilateral de finantare", la care sa mai ia parte UE si Banca Mondiala, a anuntat luni Fondul.

Luni, comisarul european pentru afaceri economice si monetare Joaquin Almunia a declarat, la Bruxelles, ca acordul UE-FMI cu Romania va fi anuntat in cursul acestei saptamani.

Ultima suma luata in calcul de Romania pentru un imprumut extern de la FMI si CE este de circa 18 miliarde euro, din care aproximativ 13 miliarde euro ar urma sa vina de la Fond, au declarat, saptamana trecuta, surse apropiate negocierilor.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#FMI Romania scrisoare, #scrisoare intentie FMI, #imprumut romania fmi , #FMI