Jeffrey Franks: Romania trebuie sa consolideze ce a realizat pana acum

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 15:35
1026 citiri
Jeffrey Franks: Romania trebuie sa consolideze ce a realizat pana acum
Foto: Arhiva

Seful Misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a apreciat, marti, la Viena, ca momentul important pentru Romania este "consolidarea realizarilor obtinute pana in prezent" in procesul de reforma.

"Este un proces pozitiv, cu o reforma reala in sectorul fiscal, cu ajustari in sistemul de pensii. Legea responsabilitatii fiscale este un proces bun in derulare, iar existenta Consiliului Fiscal este un lucru foarte pozitiv pentru Romania", a declarat, pentru Agerpres, Jeffrey Franks, care participa la Forumul Central si Est-European Euromoney, la Viena.

Oficialul FMI a apreciat ca este necesar ca reforma sa se deruleze mai rapid in unele sectoare, cum ar fi cel al administratiei, dar a precizat ca aceasta nu este o problema specifica doar pentru Romania, iar o situatie similara poate fi intalnita si in alte tari din regiune, cum ar fi Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, care au avut economii slabite din cauza crizei.

Franks a spus, de asemenea, ca previziunile Fondului pentru Romania in 2011 sunt 'optimiste' si arata posibilitatea reluarii cresterii economice.

'Sunt foarte optimist in ceea ce priveste previziunile noastre de crestere in acest, pentru Romania. Ne asteptam ca in cursul anului sa se reia cresterea cererii interne, iar cheia relansarii o reprezinta exporturile', a explicat Jeffrey Franks.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Bogdan Dragoi, a aratat in interventia sa in sesiunea plenara a Forumului ca 'masurile de reforma aplicate in Romania au fost nepopulare', dar necesare, iar acum isi arata roadele.

"Am fost nevoiti sa inghetam pensiile si salariile si totodata sa crestem TVA la 24 la suta, masuri care au fost resimtite dureros de populatie. Ne-am concentrat pe reducerea cheltuielilor si a deficitelor, iar rezultatele au inceput sa se vada", a spus Dragoi, in panelul ministrilor si guvernatorilor de banci centrale din prima parte a Forumului.

La Forumul Euromoney participa peste 1.000 de oficiali guvernamentali, bancheri, reprezentanti ai mediului de afaceri din regiunea Europei Centrale si de Est si reprezentanti ai unor organisme internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Jeffrey Franks Romania, #masuri consolidare fiscala , #FMI
Comentarii
K
Kanata
rank 5
"Faină" zicere ne zice iudeul : "Romania trebuie sa consolideze ce a realizat pana acum "
K
Kanata
rank 5
"Faină" zicere ne zice iudeul : "Romania trebuie sa consolideze ce a realizat pana acum "