Lista firmelor monitorizate de FMI, extinsa cu inca noua unitati

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 22:35
1795 citiri
Lista firmelor monitorizate de FMI, extinsa cu inca noua unitati

FMI a adaugat pe lista companiilor romanesti monitorizate inca noua societati, printre care Complexul Energetic Turceni, Filiala de Intretinere si Servicii Energetice "Electrica Serv", Electrica Furnizare Transilvania Nord, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, precum si societatile Interventii Feroviare si Telecomunicatii CFR.

Pe lista firmelor monitorizate au fost mentinute Compania Nationala de Cai Ferate CFR, CFR Calatori, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti si Societatea Comerciala Electrificare CFR.

De pe lista companiilor ale caror politici financiare si de personal sunt analizate de FMI a fost scoasa Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF), deoarece datoriile bugetare ale acesteia au scazut puternic pe parcursul anului trecut, de la 65,7 milioane lei la 1,9 milioane lei, scrie Mediafax.

Posta Romana nu este pentru prima data pe lista companiilor monitorizate de FMI, ea mai figurand pe aceasta lista si in trecut, dar a fost scoasa de Guvern in 2007, dupa incetarea acordului cu institutia financiara. La acea vreme, sindicatele amenintau cu blocarea activitatii daca nu sunt lasate sa avizeze angajari de personal si majorari salariale.

La randul lor, SNLO, Oltchim si Tarom revin pe lista companiilor monitorizate, dupa ce s-au mai aflat pana in 2005 in atentia FMI.

Guvernul si FMI anticipeaza, pentru toate aceste companii, o crestere a stocului de arierate de la 18,8 miliarde lei, cat se inregistra la sfarsitul anului trecut, la 19,5 miliarde lei in primul semestru al acestui an, evolutie care ar urma insa sa aiba un trend descendent, in scadere la 19 miliarde lei, la finele lunii septembrie, si la 18 miliarde lei, la sfarsitul acestui an.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#firme FMI, #companii monitorizare FMI, #monitorizare FMI Romania , #FMI