Mai merita se continuam acordul cu FMI? Ce spun bancile din Romania

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 18:22
6238 citiri
Mai merita se continuam acordul cu FMI? Ce spun bancile din Romania

Majoritatea bancilor din Romania considera oportuna continuarea acordului cu Fondul Monetar International (FMI), din perspectiva stabilitatii financiare, potrivit unui sondaj efectuat de compania de audit si consultanta EY Romania in baza unui parteneriat cu Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

Astfel, 68% dintre respondenti considera oportuna continuarea acordului cu FMI, in timp ce 32% s-au declarat impotriva.

"Barometrul bancar, instrument de informare al bancherilor" a fost realizat de EY Romania in baza unui parteneriat cu ARB, prin intermediul unui chestionar derulat cu conducerile bancilor membre ale asociatiei. La sondaj au participat banci totalizand o cota de piata in functie de active de aproximativ 90%.

Guvernul iese la tabla cu masurile fiscale: Va primi nota de trecere?

O misiune tehnica a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale este prezenta de marti la Bucuresti, pana pe 26 mai, pentru discutii tehnice privind reformele fiscale prevazute in Codul Fiscal, inclusiv reducerea TVA, precum si planul de masuri de reforma in economie, angajamente prevazute in programul cu institutiile financiare internationale.

Al treilea acord incheiat cu institutiile financiare internationale in 2013, de tip stand-by, in valoare de 4 miliarde euro, expira pe 27 septembrie, cu posibilitatea ca Romania sa nu incheie toate reformele la care s-a angajat.

Reprezentantii Fondului se asteapta ca o parte dintre obiectivele asumate sa fie atinse, iar pentru acest lucru Guvernul sa gaseasca solutii pentru rezolvarea unei parti dintre probleme, astfel incat programul sa poata fi evaluat inainte de a expira.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat la finalul saptamanii trecute ca Guvernul ar putea lua in calcul continuarea parteneriatului cu insitutiile financiare internationale daca actualul acord se incheie cu succes in toamna, insa ar dori unul mai flexibil, pe modelul polonez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#acord FMI banci, #continuare acord FMI, #acord FMI Romania , #FMI