Marea Britanie cere majorarea resurselor disponibile pentru FMI

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 13:56
658 citiri
Marea Britanie cere majorarea resurselor disponibile pentru FMI
Foto: The Guardian

Prim-ministrul britanic, David Cameron, a pus presiuni asupra liderilor prezenti la summit-ul G20, de la Cannes, in vederea majorararii resurselor disponibile pentru Fondul Monetar International.

Potrivit spuselor sale, FMI trebuie sa dispuna de fonduri mai mari, pentru a putea ajuta economiile aflate in dificultate, noteaza This Is London.

Summit-ul s-a deschis in contextul evenimentelor de la Atena, unde prim-ministrul grec, George Papandreou, a declarat ca e gata sa renunte la referendumul care ameninta sa distruga planul de salvare de la faliment a tarii sale.

Sefii de stat si ministrii de Finante din tarile Grupului celor 20 au fost conectati permanent la stirile care veneau din Grecia.

Ministrul de Finante, George Osborne, a declarat ca liderii G20 din zona euro, inclusiv Franta, Germania si Italia, au aratat perseverenta in a rezolva criza datoriilor suverane, care a amenintat existenta monedei europene pentru doi ani.

Marea Britanie si-a mentinut presiunea pe cele 17 state din zona euro sa implementeze masurile hotarate pe 26 octombrie, inclusiv stergerea a 50% din datoria Greciei si o crestere a fondului de salvare european la un trilion de euro.

Cameron si Osborne au fost fermi in decizia ca Marea Britanie sa nu contribuie direct sau indirect la fondul de salvare al Uniunii Europene.

Porivit surselor, a fost clar ca pe Papandreou a fost pusa o "presiune politica foarte puternica" din partea presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, si a cancelarului german, Angela Merkel, inaintea summit-ului legat de criza.

Si presedintele Barack Obama a afirmat ca intalnirea G20 este vitala pentru a pune la punct planul de salvare.

"Cel mai important aspect al intalnirii noastre pentru urmatoarele zile este sa rezolvam criza financiara de aici din Europa", a declarat Obama.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#David Cameron FMI, #summit g20 Cameron, #Marea Britanie bani FMI , #FMI