Marea Britanie refuza sa participe la finantarea FMI

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 23:00
1668 citiri
Marea Britanie refuza sa participe la finantarea FMI

Uniunea Europeana duce lipsa, in prezent, de tari care sa acorde imprumuturi FMI, in conditiile in care Marea Britanie s-a indeparatat de politica europeana, pentru a doua oara in luna aceasta.

Seful zonei euro, Jean-Claude Juncker, a declarat ca cele 17 state care au moneda comuna au solicitat 150 miliarde de euro sub forma de imprumuturi bilaterale catre FMI, bani a caror menire ar fi stabilizarea zonei euro, informeaza AFP.

Insa solicitarea initiala a liderilor europeni a fost de 200 miliarde de euro. Marea Britanie a refuzat sa contribuie cu partea care ii revenea, in valoare de 30 miliarde de euro. "Nu vom contrbui cu niciun ban atata vreme cat prograul este valabil doar tarilor din zona euro", a explicat un oficial al guvernului britanic.

De asemenea, autoritatile britanice au precizat ca nu vor contribui la fond atata vreme cat nu participa toate tarile G20, si nu doar state europene.

Germania va contribui cu 41.5 miliarde, Franta cu 31.4 miliarde, Italia cu 23.48 miliarde, Spania cu 14.86 miliarde, Olanda cu 13.86 miliarde iar Belgia 9.99 miliarde.

Rusia a anuntat, saptamana trecuta, ca ar putea contribui cu un imprumut de 20 de miliarde catre FMI. Insa China, India si Brazilia nu s-au pronuntat inca nicicum.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#criza financiara, #fonduri FMI, #imprumuturi FMI, #Marea Britanie conflict UE , #FMI