Ziare.com

Noul reprezentant al FMI pentru Romania preia mandatul pe 1 iulie

Luni, 01 Iulie 2013, ora 10:03

   

Noul reprezentant al FMI pentru Romania preia mandatul pe 1 iulie
Noul reprezentat rezident al Fondului Monetar International (FMI) pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, va prelua oficial mandatul, pe 1 iulie, de la actualul ocupant al acestui post, Tonny Lybek, care isi incheie misiunea.

Tolosa, cetatean uruguayan, este in prezent reprezentant rezident al FMI pentru Armenia, unde a lucrat indeaproape cu autoritatile pe programul economic sprijinit de FMI.

Anterior acestei functii, acesta a detinut diverse atributii in cadrul FMI, contribuind inclusiv la gandirea strategica a institutiei si la analize privind politicile de dezvoltare macroeconomica intr-un numar de tari din America Latina si Estul Europei.

Inainte de a se alatura FMI, Tolosa a activat ca economist si profesor de economie la Centrul de Cercetari Economice (CINVE) din Uruguay si la Universitatea Republicii Uruguay. De-a lungul carierei, Tolosa a obtinut diverse titluri si a scris mai multe lucrari pe probleme politice. Tolosa detine un doctorat in economie la Universitatea California, Los Angeles.

Citeste mai multe despre fmi Romania reprezentat FMI Romania
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 661 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Noul reprezentant al FMI

... pentru Romania [si Bulgaria] preia mandatul pe 1 iulie."

Si imediat de-a 2-zi, va va merge mai bine si toate grijile dispar ca prin minune........

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor