PNL nu s-a intalnit cu FMI din cauza prognozelor gresite

Sambata, 07 Mai 2011, ora 14:05
1263 citiri
PNL nu s-a intalnit cu FMI din cauza prognozelor gresite
Foto:realitatea.net

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a scris pe blog ca reprezentantii partidului sau au refuzat sa se intalnesca si ei cu delegatia Fondului Monetar International din cauza faptului ca aceasta institutie a gresit mai mereu prognozele economice pentru Romania, dar si pentru ca a anuntat ca acordul cu tara noastra a fost un succes.

"A spune ca acordul incheiat de Romania cu FMI a fost un succes este o ofensa la adresa poporului roman. Ne vom intalni, cu siguranta, din nou cu reprezentantii FMI, cu acestia sau cu altii. Am dori totusi sa avem, din partea FMI, si o evaluare cu privire la cat au costat poporul roman toate aceste erori de prognoza si de apreciere a oportunitatilor unor masuri economice, cat ne-a costat faptul ca in 2009 FMI a tolerat neluarea unor masuri concrete si, mai ales, de ce delegatia FMI, in loc sa se axeze pe tematica specifica si impotriva oricarei evidente, a laudat, in permanenta, Guvernul, devenind un fel de agent electoral al acestuia?", a scris pe blog Varujan Vosganian.

Fostul ministru de Finante a mai anuntat si faptul ca FMI a prognozat o crestere de 5% pentru Romania in 2008 pentru 2009, dar ca am avut de fapt o scadere de 7% si ca au anuntat reluarea cresterii economice din 2010, care a fost insa un nou an de scadere.

"Noi acordam respectul cuvenit Fondului Monetar International ca institutie financiara internationala, dar ne manifestam dezacordul fata de modul in care reprezentantii FMI, insarcinati cu evaluarea felului in care guvernantii actuali si-au facut datoria, abordeaza realitatile romanesti", a adaugat Vosganian.

L.L.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Vosganian FMI ofensa, #Vosganian intalnire FMI , #FMI
Comentarii
Poza ghighi
ghighi
rank 5
Stati pe fundul vostru ,liberaluilor. FMI va evita sa va intalneasca in viitor.
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Domnul Vosganian incearca sa aduca niste argumente prin care sa scuze gestul incalificabil al conducerii PNL! Din pacate argumentele domniei sale nu sunt suficient de puternice si nici credibile pentru a justifica o astfel de gresala politica.