Presa externa scrie despre intalnirea lui Mihai Razvan Ungureanu cu Jeffrey Franks

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 19:30
3256 citiri
Presa externa scrie despre intalnirea lui Mihai Razvan Ungureanu cu Jeffrey Franks
Foto: agenda.ro

Seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, a avut o intalnire cu prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu, lucru notat si de presa internationala.

Jeffrey Franks a avut discutii cu premierul roman, la cateva saptamani dupa ce predecesorul acestuia a demisionat, ca urmare a mai multor saptamani de proteste, transmite agentia Associated Press, preluata de Washington Post.

Protestele din Romania au venit in urma masurilor de austeritate impuse de FMI, mai scrie sursa citata.

Mihai Razvan Ungureanu, care este premier din data de 9 februarie, a promis ca va respecta intelegerile cu FMI, cu Uniunea Europeana si cu Banca Mondiala.

Cele trei organizatii au acordat Romaniei un imprumut salvator cumulat, de 20 de miliarde de euro, in 2009, pentru a ajuta la plata salariilor si pensiilor, dupa ce economia tarii a scazut cu mai mult de 7%, potrivit Washington Post.

Vizita lui Jeffrey Franks vine intr-un moment in care CFR a anuntat ca va concedia peste 1.100 de angajati, in luna martie, ca parte a cererilor de austeritate din partea FMI.

Mii de romani au iesit pe strazi, luna trecuta, furiosi din cauza taierilor salariale si cresterii taxelor.

Si CBS News a preluat agentia Associated Press, dupa ce, pe 17 februarie, scria ca seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, va vizita tara noastra pe 21-22 februarie.

Emg.rs preia Agerpres si scrie ca Jeffrey Franks va efectua o vizita de doua zile la Bucuresti, ca urmare a invitatie prim-ministrului Ungureanu, insotit de directorul pentru Romania al Comisiei Europene, Istvan Szekely. Aceeasi stire este publicata si de Actmedia.

Cei doi se vor intalni cu membrii noului Cabinet Ungureanu, pentru a purta negocieri pe marginea recentelor evolutii economice si a implementarii programului FMI.

Aceasta este o practica obisnuita pentru FMI, de a vizita tari sustinute financiar atat de organizatie, cat si de Comisia Europeana, care si-au schimbat recent guvernul.

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu i-a invitat pe seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, si pe directorul pentru Romania al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely, la Bucuresti, in perioada 21-22 februarie, la o intalnire de lucru pe teme economice de actualitate.

Jeffrey Franks vine "in vizita de curtoazie" la Bucuresti

Scrisoarea de intentie nu se va afla pe agenda de discutie, a precizat Guvernul.

La randul sau, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, a precizat ca vizita lui Franks la Bucuresti este de curtoazie.

Delegatiile FMI si CE si-au incheiat, pe 5 februarie, cea mai recenta vizita de evaluare a acordurilor de precautie cu Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Jeffrey Franks, #Mihai Razvan Ungureanu, #vizita FMI Romania, #intalnire Franks Ungureanu , #FMI