Ziare.com

Privatizarea CFR Marfa pana in toamna, angajament in fata FMI

Joi, 01 August 2013, ora 19:10

   

Privatizarea CFR Marfa pana in toamna, angajament in fata FMI
In scrisoarea transmisa de Guvernul Romaniei catre Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana apare angajamentul ca privatizarea CFR Marfa va avea loc pana in toamna.

Mai exact, in scrisoare se specifica faptul ca CFR Marfa va fi privatizat pana in septembrie, arata Digi 24.

CFR Marfa, pe masa CSAT - Basescu a convocat sedinta pentru vineri

Joi seara, Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Traian Basescu a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului Suprem de a Aparare a Tarii (CSAT) pe tema privatizarii CFR Marfa.

Sedinta va avea loc vineri la ora 11:00 la Palatul Cotroceni.

Administratia Prezidentiala precizeaza ca in cazul in care prim-ministrul Victor Ponta nu poate fi prezent este asteptat la sedinta vicepremierul Gabriel Oprea. Tutusi, acesta nu are drept de vot in CSAT.

Privatizarea CFR Marfa a fost subiectul ultimelor zile, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta contrazicandu-se referitor la avizul CSAT in aceasta chestiune.

Miercuri, CSAT a desecretizat Hotararea adoptata in data de 5 februarie 2013 cu privire la privatizarea CFR Marfa, care arata ca modalitatea concreta si procedura de privatizare se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei.

Interimatul Ministerului Transporturilor este asigurat de Victor Ponta, insa acesta a refuzat sa semneze contractul de privatizare in termenul de 5 zile prevazut dupa adoptarea Hotararii de Guvern. El a declarat de mai multe ori ca este nevoie de un aviz din partea CSAT, ceea ce Presedintia a infirmat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 460 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor