Privatizarea CFR Marfa si TAROM, finalizata la sfarsitul anului

Duminica, 12 August 2012, ora 08:18
2498 citiri
Privatizarea CFR Marfa si TAROM, finalizata la sfarsitul anului

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a agreat impreuna cu misiunea FMI textul scrisori de intentie, a declarat sambata, Septimiu Buzasu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

"Am terminat textul din scrisoare, a fost agreat de ambele parti, din acest punct de vedere am incheiat", a spus Septimiu Buzasu, la finalul discutiilor cu misiunea FMI.

Acesta a precizat ca s-a stabilit ca privatizarea CFR Marfa si TAROM va fi finalizata la sfarsitul anului.

"Cei de la FMI au apreciat eforturile care s-au facut in aceasta perioada. Suntem in grafic, asa ca au acceptat si acea prelungire de la octombrie pana in decembrie a termenului de privatizare (n.r.- a companiei TAROM). Arieratele din transporturi nu sunt mari, sunt in jur de 4 procente, si sunt din ce in ce mai mici, 4% insemnand valoarea totala a bugetelor companiilor. FMI a apreciat ca este un proces de reducere a arieratelor. Masurile pe care le-am luat vor duce la echilibrarea bugetului pentru 2013", a explicat oficialul MTI.

Buzasu a subliniat, in legatura cu privatizarea TAROM, ca "daca oferta de 20 la suta nu este atractiva vom relua cu noi eforturi procesul pana la pachetul majoritar".

Potrivit acestuia, la sfarsitul lunii septembrie companiile din transporturi vor avea zece manageri privati.

"Dorim sa avem un management profesionist la toate companiile. Este o conditie pntru eficientizarea acestor companii. Managerii privati vor veni cu o strategie care sa indeplineasca criteriile pe care le vom pune in contractul de management", a spus Buzasu.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#privatizare CFR Marfa Tarom, #FMI privatizare CFR Tarom , #FMI