Propunere soc in SUA: FMI ar putea fi lasat fara 100 de miliarde de dolari

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 13:01
2569 citiri
Propunere soc in SUA: FMI ar putea fi lasat fara 100 de miliarde de dolari
Foto: newssourceinfo.blogspot.com

Republicanii americani au depus, vineri, o propunere de lege prin care vor ca SUA sa retraga sprijinul financiar catre FMI.

Senatorii republicani intentioneaza sa propuna retragerea celor 108 miliarde de dolari, bani destinati ajutorarii tarilor europene lovite de criza datoriilor, pe care SUA i-au pus la dispozitia FMI, anunta agentia Reuters.

"A forta contribuabilii americani sa ajute tarile imbuibate si prospere ale Europei este de neconceput si imoral", a spus senatorul republican Tom Coburn, care a avertizat ca "o astfel de ajutorare ar prelungi greutatile Europei, in loc sa le usureze".

Comentariul lui Coburn a venit dupa ce 26 de senatori republicani au dezvaluit initiativa "No More IMF Bailouts Act", care prevede anularea liniei de credit de 108 miliarde de dolari pe care Washingtonul a votat-o in 2009 si care a facilitat contributia partiala a SUA la resursele de imprumut ale FMI.

Totodata, senatorii republicani vor blocarea oricaror eforturi viitoare de salvare, din partea FMI, care ar implica fonduri americane.

"Europa si SUA trebuie sa puna capat acestei culturi se ajutorare nedemocratica si sa faca ceea ce este evident pentru toata lumea: sa taie cheltuielile si sa echilibreze bugetul", a spus senatorul republican Jim DeMint.

"A trecut timpul pentru cheltuieli risipitoare, si aici, si in strainatate. Statele Unite nu isi pot permite sa continue aceasta practica risipitoare", a fost declaratia altor senatori republicani.

Statele Unite ale Americii reprezinta tara care contribuie cel mai mult catre Fondul Monetar International.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#FMI SUA, #SUA retrage miliarde FMI, #100 miliarde dolari SUA FMI, #SUA retrage bani FMI , #FMI