Rusia si India, salvatorii zonei euro?

Marti, 19 Iunie 2012, ora 15:38
1999 citiri
Rusia si India, salvatorii zonei euro?
Foto: The New York Daily News

Rusia si India vor aloca, fiecare, Fondului Monetar International, cate 10 miliarde de dolari. Moscova a conditionat acordarea fondurilor de influentarea modului in care vor fi cheltuiti banii.

Decizia a fost luata dupa o reuniune a grupului tarilor BRIC (Brazilia, India, Rusia si China) in marja summit-ului G20 de la Los Gabos (Mexic), anunta The New York Daily News.

Cifra avansata a fost confirmata de insusi Vladimir Putin, care a participat la summit.

"Alocand fondurile respective, Rusia spera sa aiba posibilitatea sa influenteze modul in care acestea sunt cheltuite", a subliniat purtatorul de cuvant al presedintelui rus, mentionand ca liderii tarilor BRIC si-au exprimat ingrijorarea cu privire la situatia din zona euro, care ar putea afecta starea economiei globale.

Statele membre BRIC, dupa cum subliniaza la randul sau portalul economic RBC, si-au exprimat disponibilitatea de a aloca fonduri suplimentare FMI, sub rezerva aplicarii unei reforme a sistemului de administratie al Fondului si cu conditia unei mentineri a controlului asupra cheltuielilor FMI.

Intr-o declaratie comuna, tarile BRIC se pronunta in sprijinul cresterii resurselor FMI cu 430 miliarde de dolari. Cea mai importanta cotizatie revine insa zonei euro, care urmeaza sa contribuie la resursele FMI cu 150 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Rusia fonduri FMI zona euro, #Rusia India fonduri FMI, #Rusia bani FMI zona euro , #FMI