Scrisoarea de intentie cu FMI: Privatizarile, amanate

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 10:36
2423 citiri
Scrisoarea de intentie cu FMI: Privatizarile, amanate
Foto: Arhiva

Privatizarile Romgaz si Hidroelectrica sunt intarziate, iar Complexul Energetic Hunedoara ar putea intra in insolventa, daca nu isi gaseste un cumparator, potrivit scrisorii de intentie cu Fondul Monetar International.

Astfel, un pachet de 15 la suta din actiunile Romgaz vor fi listate pe Bursa de Valori Bucuresti pana la sfarsitul lunii octombrie, cu sapte luni intarziere fata de termenul initial, relateaza Mediafax.

Listarea va avea loc dupa ce specialistii vor evalua rezervele de gaze ale companiei, aceasta etapa urmand a fi terminata pana la sfarsitul lunii iunie.

De asemenea, un pachet de 10 procente din Hidroelectrica va fi listat imediat dupa ce va iesi din insolventa, un act normativ in acest sens urmand a fi emis pana la jumatatea lunii martie.

In cazul Complexului Energetic Oltenia, se va vinde, intr-o prima faza, un pachet de 15 la suta, tot prin Bursa de Valori Bucuresti, pana la sfarsitul lunii octombrie. Prin urmare, pana la sfarsitul lunii aprilie Guvernul s-a angajat sa gaseasca un consultant.

Ulterior, ar trebui sa vanda un alt pachet, de 50 la suta din actiuni, catre un investitor strategic. Pana la finalul lunii martie, insa, ar trebui angajat un manager privat si la aceasta companie.

La Complexul Energetic Hunedoara, daca nu se gaseste niciun investitor strategic interesat, compania va intra in insolventa. In martie ar urma sa fie angajat un consultant in vederea vanzarii, dupa preluarea activelor viabile de la CN Huilei.

Mai rapid, pana la sfarsitul lunii mai, ar trebui vandut un pachet de 10 procente din actiunile Nuclearelectrica.

Pana la sfarsitul lunii noiembrie, va fi vanduta si participatia majoritara la filialele Electrica.

De asemenea, in scrisoare se mentioneaza si lichidarea Termoelectrica si CN Huilei, activele viabile urmand a fi transferate catre alte companii.

Pana la primavara, CFR Marfa, CFR Calatori, CFR Telecom, CFR Electrificare si Metrorex ar trebui sa aiba manageri privati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#amanare privatizari companii stat, #scrisoare Guvern FMI, #listare Bursa companii stat , #FMI