Seful delegatiei FMI, in vizita surpriza la Palatul Victoria

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 19:01
3344 citiri
Seful delegatiei FMI, in vizita surpriza la Palatul Victoria
Foto: Arhiva

Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, si Tony Libek, reprezentantul FMI pentru Romania, s-au dus vineri seara la Palatul Victoria, unde s-au intalnit cu premierul Emil Boc si cu noul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu.

Cel mai probabil Franks a facut cunostinta cu noul ministru al Finantelor, dupa remanierea lui Sebastian Vladescu. Urmatoarea vizita de evaluare a FMI in tara noastra era programata pentru luna octombrie.

Cei doi reprezentanti ai FMI au ajuns la sediul Guvernului in jurul orei 18:50. Premierul Emil Boc ii convocase pe noii ministri ai Muncii si Finantelor, pentru a discuta despre noua Lege unica a salarizarii si OUG 58/2010 privind drepturile de autor.

Tonny Lybek a declarat marti ca Romania a simtit acut efectele crizei, pentru ca deficitul a crescut rapid, ajungand la 8,8% din PIB.

"Trebuie sa existe o flexibilitate mai mare pentru a repara diferentele. Este nevoie si de vointa politica si de ajutor din parte partenerilor sociali pentru a rezolva problemele. Romania a fost lovita de aceasta criza si au existat si perioade de crestere economica, dar acestea au facut ca Romania sa fie si mai vulnerabila in fata crizei", a precizat reprezentantul FMI.

Acesta s-a aratat optimist si spune ca daca Romania isi va respecta angajamentele asumate, ar putea avea in 2011 o crestere economica de 1,5%.

UPDATE 19:40: Jeffrey Franks a parasit Palatul Victoria in jurul orei 19,40.

UPDATE 20:20: "A fost vorba de o intalnire informala, in contextul prezentei in tara a sefului misiunii FMI pentru a lua parte la evenimentele care marcheaza aniversarea a 130 de ani de la aniversarea BNR", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, citata de Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#sef FMI intalnire Boc, #seful FMI Romania , #FMI
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Acum am pierdut razboiul cu PNL , razboiul cu Tariceanu , razboiul cu Patriciu , razboiul cu Voiculescu , cu sefii securistilor si ai comunistlor care acum au bani , au bagat tara in datorii ca sa o cumpere pe nimic .