Seful FMI: Zona euro reactioneaza prea lent

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 12:29
855 citiri
Seful FMI: Zona euro reactioneaza prea lent
Foto: AFP

Zona euro trebuie sa gaseasca un mecanism general pentru ajutarea tarilor cu probleme financiare, abordarea de tipul 'o solutie separata pentru fiecare tara' fiind ineficienta, este de parere seful Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

Seful FMI si ministrii Finantelor din zona euro s-au intalnit in Bruxelles pentru a discuta pe tema majorarii fondurilor pentru sprjinirea tarilor cu datorii si deficite bugetare mari, Strauss-Kahn acuzandu-i ca reactioneaza prea lent, relateaza The Wall Street Journal.

In luna mai, liderii europeni au infiintat Fondul European pentru Stabilitate Financiara, in valoare de 750 de miliarde de euro, dupa ce, cu putin timp inainte, au oferit Greciei un imprumut de 110 miliarde de euro. De asemenea, recent, au fost de acord sa imprumute Irlandei 85 de miliarde de euro.

"Institutiile din Europa clar au nevoie de imbunatatiri, pentru a reactiona mai repede. Nu sunt create sa faca fata crizelor, au fost create pentru vremuri mai bune", a spus Strauss-Kahn.

"Este clar faptul ca zona euro are o problema cu datoriile mari. Nu este o problema uriasa pentru zona euro - nu sunt de acord cu cei care spun ca viitorul sau este in pericol - dar este o problema si trebuie rezolvata", a adaugat seful FMI.

In schimb, Strauss-Kahn s-a aratat impresionat de eforturile depuse de Grecia pentru a-si micsora deficitul bugetar, insa a precizat ca tara are un drum lung si dificil inainte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#Dominique Strauss Kahn FMI, #criza datorii zona euro, #reactie criza zona euro , #FMI