SUA si sefa FMI saluta ajutorul acordat Spaniei de zona euro

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 07:43
1694 citiri
SUA si sefa FMI saluta ajutorul acordat Spaniei de zona euro
Foto: AFP

Statele Unite saluta decizia Spaniei de a solicita ajutorul zonei euro pentru recapitalizarea bancilor sale, a afirmat sambata secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner.

"Salutam masurile luate de Spania pentru recapitalizarea sistemului sau bancar si angajamentul partenerilor ei europeni de a-i acorda spirjin", a indicat Geithner intr-un comunicat dat publicitatii, citat de AFP.

"Aceste masuri sunt importante pentru sanatatea economiei Spaniei si reprezinta un pas concret pe calea uniunii financiare, vitala pentru soliditatea zonei euro", a adaugat el.

La randul ei, directoarea generala a FMI, Christine Lagarde, a salutat sambata ajutorul "credibil" promis de zona euro pentru a ajuta Spania sa-si recapitalizeze bancile.

"Salut cu caldura declaratia Eurogrupului ce completeaza masurile adoptate in ultimele saptamani de autoritatile spaniole pnetru consolidarea sistemului lor bancar" si care ofera un "zid de protectie" bancilor cu probleme, a mentionat sefa FMI intr-un comunicat.

Guvernul spaniol are intentia de a cere finantare europeana fara conditii macroeconomice pentru recapitalizarea bancilor spaniole, iar suma exacta, suficienta pentru a acoperi aceste necesitati de capital, si cu o semnificativa marja de siguranta, va fi anuntata de Eurogrup, a declarat sambata ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, la finalul discutiei avute de ministrii de finante ai zonei euro, convocate pentru analizarea situatiei din Spania.

Zona euro a anuntat, sambata seara, intr-un comunicat dat publicitatii la finalul reuniunii Eurogrupului, ca este pregatita "sa raspunda favorabil solicitarii de ajutor" venite din partea Spaniei pentru sustinerea sectorului sau bancar si sa-i acorde un imprumut in valoarea de pana la 100 de miliarde de euro.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Spania ajutor financiar, #Spania zona euro, #Spania FMI , #FMI
Comentarii
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5
S-a pornit hora ajutoarelor UE si pentru Spania! Asta chiar ca e un