Tanasescu: Discutiile cu FMI nu iau in calcul noi taieri de salarii

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 16:22
2010 citiri
Tanasescu: Discutiile cu FMI nu iau in calcul noi taieri de salarii

Guvernul si FMI nu discuta despre taieri suplimentare de salarii pentru 2010 si 2011, deci se mizeaza pe aplicarea masurilor existente pentru incadrarea in tintele de deficit bugetar, explica reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Discutiile care au avut loc intre autoritatile romane si reprezentantii FMI nu au condus la noi masuri care sa fie implementate in 2010 si 2011, astfel incat sa fie avute in vedere noi taieri de salarii, si asa mai departe", a spus Tanasescu pentru Mediafax.

Tanasescu a aratat ca rezultatul discutiilor de pana acum cu reprezentantii FMI a fost consolidarea masurilor care au fost deja stabilite, astfel incat implementarea lor sa conduca la un deficit bugetar in limita de 6,8% din PIB pentru acest an si de 4,4% din PIB pentru anul viitor.

Tanasescu a mai spus ca pe termen mediu si lung, respectiv pana la la finalizarea acordului in vara anului 2011, autoritatile vor rezolva si problema datoriilor statului catre mediul privat.

Nu vor fi probleme cu eliberare urmatoarei transe de la FMI

Aplicarea de catre Guvern a masurilor convenite cu FMI arata determinare, astfel ca reprezentantii institutiei financiare vor pleca de la Bucuresti cu o impresie buna si nu vor fi probleme cu eliberarea urmatoarei transe de imprumut, considera Tanasescu.

"Implementarea masurilor arata determinare. Eu cred, din ce am discutat cu ei, ca vor pleca cu o impresie pozitiva, foarte buna", a declarat Tanasescu pentru sursa citata.

Intrebat daca vor fi probleme cu eliberarea urmatoarei ranse din acord, in valoare de 900 milioane de euro, el a spus: "Categoric nu".

Discutiile pentru un nou parteneriat cu FMI si CE ar putea incepe in octombrie

Discutiile pentru un nou parteneriat cu FMI si Comisia Europeana ar putea incepe la umatoarea misiune de evaluare a acordului actual, in luna octombrie, a detaliat Tanasescu, care considera ca nu va fi necesar si un nou imprumut.

Romania a incheiat in primavara anului trecut un acord de finantare externa cu UE, FMI, BERD si Banca Mondiala, pe o perioada de doi ani, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Programul actual se incheie in primavara anului viitor.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#tanasescu taieri salaii, #tanasescu fmi taieri, #taieri salarii fmi , #FMI