Transa pentru Grecia, amanata - bursele cad

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 15:44
2763 citiri
Transa pentru Grecia, amanata - bursele cad
Foto:france24.com

Ministrii de Finante ai zonei euro au decis sa amane luarea unei decizii privind acordarea urmatoarei transe de imprumut pentru Grecia, destinata evitarii unei situatii in care aceasta tara ar intra in incapacitate de plata.

Hotararea de a amana acordarea transei de 8 miliarde de euro vine dupa ce Grecia a esuat in atingerea tintelor de deficit convenite pentru acordarea imprumutului, informeaza BBC News.

Dupa anuntarea deciziei, bursele din Franta au scazut cu 3,3%, cele din Germania cu 3,2%, iar cele din Marea Britanie cu 2,4%.

Anuntul amanarii inseamna ca Grecia nu-si va primi transa de imprumut pana in a doua saptamana din luna noiembrie. Evangelos Venizelos, ministrul de Finante al Greciei, a spus ca amanarea transei nu reprezinta o problema, pentru ca bugetul are resursele financiare pentru acoperirea nevoilor.

Anterior, Grecia a spus ca are nevoie de bani pana la mijlocul lui octombrie, pentru a reusi sa-si plateasca pensiile si salariile.

Presedintele grupului ministrilor de Finante - Eurogroup - premierul luxemburghez Jean Claude Juncker, a avertizat sectorul privat din tarile care acorda imprumutul ca ar putea avea pierderi mai mari decat se asteptau din implicarea lor in planul de salvare a Greciei.

Luni, Grecia a anuntat ca nu-si va atinge tinta de deficit bugetar pe anul 2011 si va avea 8,5%, fata de cele 7,6 procente anuntate.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#transa imprumut Grecia amanare, #imprumut Grecia amanare noiembrie , #FMI