Ungaria spera la un imprumut de 15-20 de miliarde de euro de la FMI

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 17:42
1190 citiri
Ungaria spera la un imprumut de 15-20 de miliarde de euro de la FMI
Foto:Budapestsemesters.com

Ungaria spera la un imprumut de 15-20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar International, a declarat un oficial guvernamental maghiar inaintea intalnirii cu misiunea FMI la Budapesta.

"Un angajament pe trei sau patru ani pentru 15-29 de milioane de euro este realizabil", a declarat Mihaly Varga, secretar de stat in guvernul lui Viktor Orban, noteaza EU Business.

Acesta a adaugat ca o intelegere cu creditorul international si Uniunea Europeana va fi posibila la sfarsitul lunii ianuarie.

O delegatie a FMI, condusa de Christoph Rosenberg, seful misiunii, urmeaza sa ajunga marti, la Budapesta, pentru a pregati negocierile asupra unei posibile linii de credit de tip precautionar pentru Ungaria.

Irina Ivaschenko, seful delegatiei FMI la Budapesta, a declarat ca vizita, care urmeaza sa se desfasoare pana pe 16 decembrie, nu face parte din negocierile propriu-zise, care se vor desfasura anul urmator.

Sursele guvernamentale si analisii au estimat ca Ungaria are nevoie de un imprumut undeva intre 10 si 15 miliarde de euro, in timp ce Viktor Orban a afirmat ca tara ar avea nevoie de doar 4-5 miliarde.

Schimbandu-si politica de a atrage fonduri doar de pe piata, Ungaria a cerut ajutorul FMI si al Uniunii Europene pe 17 noiembrie, dupa ce forintul, moneda sa nationala, a atins un record istoric de scadere, in timp ce rata obligatiunilor a crescut accentuat.

De asemenea, agentia de rating Moody's a redus ratingul de tara al Ungariei la categoria "gunoi".

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Unaria FMI imprumut, #criza economica Ungaria FMI, #negocieri Budapesta FMI imprumut , #FMI