Ungureanu asigura FMI si CE ca va pastra programul Cabinetului Boc

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 12:40
1222 citiri
Ungureanu asigura FMI si CE ca va pastra programul Cabinetului Boc

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a transmis, miercuri, oficialilor Fondului Monetar International si Comisiei Europene ca i-a invitat la Bucuresti pentru a-i asigura personal ca noul Guvern va respecta angajamentele asumate de fostul Cabinet in relatia cu cele doua institutii finantatoare.

Intr-o intalnire organizata la Palatul Victoria, premierul i-a prezentat membrilor FMI si CE pe ministrii prezenti la discutie, si anume pe titularii portofoliilor de la Finante, Economie, Transporturi si Justitie.

Ungureanu i-a invitat pe seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, si directorul pentru Romania al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely, sa vina, miercuri, la Bucuresti, pentru o "intalnire de lucru" pe teme economice actuale, care nu va viza si scrisoarea de intentie.

El a declarat, marti, ca Guvernul va transmite oficialilor FMI si CE un semnal de continuitate privind respectarea angajamentelor convenite de fostul Cabinet si va permite noilor ministri sa se "acomodeze" cu membrii misiunii.

In luna martie a anului trecut, autoritatile de la Bucuresti au decis sa prelungeasca intelegerea cu FMI incheiata in 2009 printr-un acord de tip preventiv in valoare de circa 3,5 miliarde de euro.

Acordul cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala, bani care nu au mai fost virati in acordul anterior. Banca Mondiala a acordat imprumutul in luna decembrie a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Mihai Razvan Ungureanu Jeffrey Franks, #romania fmi, #Jeffrey Franks FMI Romania, #vizita FMI Romania, #acord FMI Romania , #FMI
Comentarii