Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vasilescu: OUG 50 nu a fost o conditie pentru acordarea banilor de la FMI

Duminica, 09 Ianuarie 2011, ora 10:03
1173 citiri
Vasilescu: OUG 50 nu a fost o conditie pentru acordarea banilor de la FMI

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a explicat, sambata, ca modificarea OUG 50/2010 nu a reprezentat o conditie pentru acordarea celei de-a saptea transe de imprumut. Aceasta a fost o cerinta a Comisei Europeane, care a dorit respectarea prevederilor directivei europene.

"Ordonata 50 nu era conditie pentru aprobarea acestei transe. Fondul Monetar International (FMI) a intrat in jocul acesta pentru ca, la un moment dat, seful delegatiei si-ar fi exprimat un punct de vedere potrivit caruia exista o directiva a Uniunii Europene, iar aceasta directiva nu este respectata in legislatia romaneasca (...) Nu FMI si-a exprimat nemultumirea, ci Comisia Europeana care a vrut ca directiva sa fie implementata in legislatia romaneasca exact asa cum este ea, nu sa fie interpretata dupa ureche la noi si sa facem o prevedere populista dintr-o lege", a spus Adrian Vasilescu, la Realitatea TV.

Parlamentul a adoptat la finalul lunii decembrie OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori cu modificarile cerute de Comisia Europeana, astfel ca aceasta nu se aplica contractelor de credit in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, iar refinantarea creditelor se va renegocia intre banci si clienti.

Presedintele Traian Basescu a semnat la sfarsitul anului trecut decretul de promulgare a Legii de aprobare a Ordonantei de Urgenta 50/2010, privind contractele de credit pentru consumatori.

Prin OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori s-a dorit transpunerea in legislatia romaneasca a Directivei Europene 48/CE/2008.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#vasilescu oug 50, #vasilescu fmi , #FMI
Comentarii