Vezi ce au negociat sindicatele cu FMI

Luni, 02 August 2010, ora 15:46
2412 citiri
Vezi ce au negociat sindicatele cu FMI
Foto: Antena3

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat luni, la finalul unei noi runde de nogocieri cu delegatia FMI, ca printre aspectele abordate s-au numarat problema absorbtiei reduse a fondurilor europene si evaziunea fiscala, in special pe piata fortei de munca.

S-a cazut de acord ca este necesara intarirea mecanismelor de combatere a acesteia precum si deblocarea resurselor necesare pentru crearea de politici de dezvoltare a locurilor de munca.

In ceea ce priveste forma legii salarizarii unitare, liderul Cartel Alfa a declarat ca reprezentantii FMI s-au aratat satisfacuti de aceasta.

Totodata, liderul BNS, Dumitru Costin, participant de asemenea la negocierile cu FMI, a afirmat ca modificarile la Codul Fiscal determina tot mai multe firme sa se mute in tari vecine, cum ar fi Bulgaria si Cipru, unde politicile fiscale sunt mai laxe.

"Am pus la dispozitia celor de la Fond o analiza de impact, care arata ca prin reducerea contributiilor sociale cu 3 puncte procentuale si intarirea rolului inspectiilor muncii am putea sa scoatem la lumina circa 100 de mii de locuri de munca fiscalizate", a mai afirmat Costin.

De asemenea, acesta a mai spus ca a atras atentia partenerilor de negociere asupra faptului ca populatia are deja datorii acumulate la energie de circa 1 miliard de euro, iar reducerea subventiilor la caldura, anuntata de Guvern pentru finalul acestui an va accentua aceste probleme.

"FMI ne-au comunicat ca din discutiile cu Guvernul a reiesit ca au de gand sa treaca la o reducere graduala a subventiilor", a mai anuntat Dumitru Costin.

Negocierile intre reprezentantii statului roman si delegatia FMI prezenta la Bucuresti continua pana pe 4 august, ele urmand sa se finalizeze printr-o noua Scrisoare de Intentie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#negocieri sindicate FMI, #negocieri Romania FMI, #acord FMI Romania , #FMI
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Articol despre marele FAS al asa-intitulatelor Sindicate... Au avut ei si contracte de munca la nivel national care nu se respecta.... arunca praf in ochi cu "acordurile"... vocalizee...