Ziare.com

Vezi ce s-a angajat Guvernul in scrisoarea de intentie catre FMI

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 21:23

   

Vezi ce s-a angajat Guvernul in scrisoarea de intentie catre FMI
Guvernul s-a angajat in scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International sa restranga cheltuielile si in 2012, pentru a tine deficitul bugetar sub nivelul de 3% din PIB, atat calculat pe cash, cat si dupa metodologia europeana (care include si arieratele).

Sunt vizate inclusiv cheltuielile cu salariile si bonusurile, iar sistemul alocatiilor pentru incalzire va fi modificat pana la sfarsitul lunii iulie 2011, acestea urmand sa fie acordate doar persoanelor cu venituri reduse.

Prin revizuirea modului de acordare a alocatiilor de incalzire, economiile la buget vor creste semnificativ, estimeaza Guvernul in scrisoarea de intentie.

"Pana la sfarsitul lunii iulie, vom imbunatati legislatia pentru ca alocatiile de incalzire sa fie directionate catre membrii vulnerabili societatii, generand in acelasi timp economii semnificative la buget", se arata in document.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Autoritatile mentioneaza intentia de a reduce contributiile sociale, dar si faptul ca o crestere nominala a salariilor va fi echilibrata de eliminarea salariului al treisprezecelea.

Guvernul a mentinut inghetarea pensiilor si in 2011, iar reducerile de personal in sectorul bugetar vor continua prin mentinerea politicii de a angaja doar o persoana la sapte plecari din sistem, se mai spune in document.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1222 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

:)

.... si astea is doar cele facute publice, mai is cele "uitate"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor