Zona euro vrea sa acorde FMI 200 de miliarde de euro

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 09:14
1512 citiri
Zona euro vrea sa acorde FMI 200 de miliarde de euro

Statele din zona euro vor sa dea Fondului Monetar International (FMI) aproximativ 200 de miliarde de euro, a declarat vineri dimineata, presedintele Frantei Nicolas Sarkozy.

Acesta a precizat ca bani vor fi folositi pentru a ajuta statele "fragile" din Uniunea monetara.

"Am decis sa analizam posibilitatea de a suplimenta resursele FMI cu 200 de miliarde de euro", a declarat Sarkozy in cadrul unei conferinte de presa, potrivit Le Point.

Christine Lagarde, directorul general al FMI, a salutat anuntul facut de Sarkozy si a precizat ca o confirmare a acestor 200 de miliarde de euro va veni in zece zile.

Potrivit acesteia, "pachetul merge clar in directia buna", evocand inclusiv disciplina bugetara crescuta si accelerarea punerii in aplicare a unui viitor fond de salvare permanent al zonei euro.

La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a afirmat ca FMI ar putea fi intarit de "imprumuturi bilaterale" ale statelor europene. Ea a explicat ca este vorba despre "a aduce siguranta suplimentara pentru euro cu ajutorul altor tari care nu sunt membre ale Uniunii monetare".

Necesitatea de a creste resursele FMi a aparut in ultimele saptamani in urma esecului europenilor de a-si consolida propriul fond de salvare destinat sa stopeze criza datoriilor.

Zona euro spera ca marile puteri emergente cum ar fi China sau Brazilia vor participa, de asemenea, la acest efort.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#summit UE zona euro, #zona euro miliarde FMI, #zona euro summit UE , #FMI