Ziare.com

Gazele de sist. Ce se ascunde in spatele raspunsurilor oferite de seful Chevron Romania

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 07:38

   

Gazele de sist. Ce se ascunde in spatele raspunsurilor oferite de seful Chevron Romania
Seful Chevron a oferit lamuriri, in cadrul unei emisiuni televizate, la cateva dintre ingrijorarile opozantilor exploatarii gazelor de sist. Totusi, reprezentantul companiei nu a reusit sa linisteasca apele, argumentele sale fiind demontate de activistii de mediu si de specialisti, iar la Pungesti, protestatarii sunt hotarati sa faca noi demersuri pentru oprirea lucrarilor de explorare.

Intrebat de geologul Georgeta Ionescu despre suprafata totala concesionata in Romania, seful Chevron a raspuns partial: "Avem trei perimetre in zona Dobrogei si un perimetru in judetul Vaslui. 10.000 de hectare sunt in Vaslui si o suprafata asemanatoare in Dobrogea".

Vezi cum a raspuns la intrebarile scepticilor si ce aspecte a lasat nelamurite, in continuarea articolului Gazele de sist. Seful Chevron contraataca in prime time. Cum au reactionat ecologistii pe Business24.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1615 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Ne angajăm la dialog cu comunitătile" CINE SA-I CREADA?

La sfarsitul razboiului rece a iesit la iveala ca au fost in stare sa testeze efectele bombelor atomice pe propria populatie... trebuie sa fii ta+pit sa crezi ca in Romania le pasa de altceva decat de interesul lor... apa infestata, aerul pestilential, terenuri agricole, compromise pe mii de ani... daca nu-i doare si si-o fac cu mana lor in tara lor, in Romania se angajeaza in dialog pentru prostit comunitatile.

 

Chevron isi respecta propriul code de etica?

"Comunitătile: Ne angajăm la dialog cu comunitătile pentru a ne imbunătăti intelegerea problemelor care pot apărea in legătură cu respectarea drepturilor omului, pentru a beneficia cu totii de pe urma proiectelor si a operatiunilor noastre si pentru a imbunătăti managementul impactului pe care aceste proiecte si operatiuni il poate avea."

Am vazut ce "dialog" au avut prin intermediul coastelor rupte de jandarmi.

Yankees go home!!!

 

daca totul e onest

de ce Chevron lucreaza si debarca noaptea, in zilele de sarbatoare , ca si RMGC ?
De ce aceste contracte sunt secretizate, inaccesibile tocmai poporului care, conform Constitutiei, este proprietarul resurselor ?

intreg articolul poate fi citit la : http://www.business24.ro/macroeconomie/gaze-naturale/gazele-de-sist-ce-se-ascunde-in-spatele-raspunsurilor-oferite-de-seful-chevron-romania-1538905

Bla-bla-bla

De ce nu arata distrugerile pe zeci de kilometri din Dakota si Alberta?
Nu doar ale lui Chevron.
Francezii sint fra1eri?
Ne crede un popor bananier?

Mobilizare Nationala la Pungesti

Acum, tara are nevoie de noi. Fiecare din noi valoreaza enorm. Veniti!

Evenimentul national de mobilizare este - https://www.facebook.com/events/540677842690764/

 

.....................MA PROSTALAU'...................

...Verfica MA, prima data citi stiu sa scrie si sa citeasca prin pungacesti!....OK?.....
viorel ratiu cincinnati oh usa

daca n-ar sti sa citeasca ar trebui condamnati sa bea apa stricata

si sa respire duhori in loc de aer curat?

Miza gazelor de sist

Romanii vor sa traiasca intr-o tara nepoluata, nealterata unde sanatatea omului e primordiala. Nu vrem sa fim mereu intoxicati cu proiecte straine de spiritul romanesc. Vrem sa fim uniti nu dezbinati continuu. Vrem sa se intoarca inapoi in aceasta tara milioanele de romani care s-au saturat de strainatate si munca continua facuta pentru altii. Vrem sa ne pastram traditiile noastre, mincarea si apa cu gustul pe care il stim, zestrea biologica pe care o avem, felul in care ne contopim cu natura. Vrem sa mentinem Romania o tara f frumoasa unde e o placere sa traiesti cu mincarea pe care neamul nostru a mincat-o dintodeauna. Noi romanii vrem sa ne mentinem ca natie supli, iuti, harnici ... asa cum suntem, fara a ni se modifica structura interna cu substante chimice si otravitoare. De aici vine si mintea agera si sufletul deschis si curat. Vrem sa ne dezvoltam dar in primul rind prin educatie si tehnologii nepoluante. Nu vrem sa devenim sclavii unor companii mafiote transnationale care ne strica linistea, sanatatea si rostul.
Noi inca mai avem o tara nealterata in unele locuri, cu sute de insecte si plante pe metru patrat de pamint. Aici creste altfel o fructa si o leguma in comparatie cu tarile "civilizate" unde pamintul nu mai are viata de la chimicale si agricultura intensiva, civilizata. Vrem sa mentinem aceasta stare de fapt caci aceasta este in momentul de fata avutia noastra cea mai mare si poate singura pe care o mai avem. Mafiotii internationali si politicienii corupti vor sa ne fure aceasta existenta de subzistenta pe care o avem in tara noastra si care ne ajuta sa supravetuim indiferent de crizele de pe mapamond. Asta e problema principala a acestor gaze de sist. Este hotia suprema a natiei romane pentru ca dupa ce aceasta se savirseste, nimic nu mai face sens pentru romani. Nu vom mai avea de ce sa ne intoarcem in tara, nu vom mai avea de ce sa fim mindri si vom pierde bucuria de a trai in tara noastra. In concluzie, aceast El Dorado cu gaze de sist pe teritoriul Romaniei are o miza vitala pentru noi romanii. Ni se strica lagatura vitala cu pamintul stramosesc pe care l-am respectat si ne-a ajutat sa supravietuim pina in momentul de fata.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor